НачалоНовиниiRobot Roomba Combo j7+ е прахосмукачка робот с моп, който се вдига при стъпване на килима

iRobot Roomba Combo j7+ е прахосмукачка робот с моп, който се вдига при стъпване на килима

995
Написана от  nixanbal 27 септември 2022
iRobot Roomba Combo j7+ е прахосмукачка робот с моп, който се вдига при стъпване на килима

iRobot представи днес новата си прахосмукачка робот Roomba Combo j7+, която има самопочистваща се база и функция с мокро почистване. Може би най-интересното тук е, че преди да се качи върху килим или мокет, роботът повдига и прибира подложката си за мокро почистване в горната част. 

Технологията iRobot OS и навигацията PrecisionVision позволяват на серия j7 да разпознава над 80 предмета като чехли, дрехи, чорапи, обувки, раници, детски играчки, дори "бели", направени от домашни любимци, казват от iRobot. Щом ги засече, роботът ги заобикаля, без да е необходимо потребителите да разчистват и подреждат преди да включат машината.

Roomba Combo j7 Auto Evac

Роботите от същата серия почистват и конкретни места – като пода под кухненската маса, и могат да бъдат инструктирани да се справят със замърсяванията само там, където е необходимо.

Собствениците на този робот имат възможност да избират както стаите, които искат да бъдат почистени, така и режимите за всяка една от тях - сухо, мокро почистване или комбинация от двете. Количеството почистващ разтвор също може да се регулира. Машината разпознава кога е прикрепена подложка за моп и дали резервоарът е пълен – тогава автоматично превключва в режим на мокро забърсване.

Roomba Combo j7 Mop Extended Side

Roomba Combo j7+ може да се управлява с гласов асистент (Alexa или Google Assistant), като разпознава повече от 600 команди на английски език.

От компанията обещават постоянни актуализации на iRobot OS 5.0 Home Intelligence, които ще надграждат функциите на робота. Една от тези функции е Skip a Room on the Fly, с която могат да бъдат пропускани зони или стаи, където в конкретния момент не е необходимо почистване.

Roomba Combo j7+ има самопочистваща база Clean Base, която автоматично изхвърля боклука от контейнера.

Roomba Combo j7 (без база) и Roomba Combo j7+ ще са налични в България през октомври.

5 НЕЩА за Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei Watch GT 2 Pro е сериозна стъпка напред за компанията, която след няколко поколения на своите смартчасовници с този…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer