НачалоНовиниИзкуствен интелект като значка на ревера - може ли AI Pin да измести смартфона

Изкуствен интелект като значка на ревера - може ли AI Pin да измести смартфона

1645
Написана от  nixanbal 10 ноември 2023
Изкуствен интелект като значка на ревера - може ли AI Pin да измести смартфона

Младата технологична компания Humane е горещата тема на седмицата, след като на 9 ноември стана ясно, че е готова да пусне своя нов продукт в продажба. AI Pin прилича на значка, която се носи защипана с магнит на ревера, но всъщност е високотехнологичен продукт, който се управлява с глас или жестове и който би могъл да замени смартфона в джоба ни.

Humane е основана през 2018 г. от двама бивши служители на Apple, които с новото си начинание представят своята визия за бъдещето на технологиите - по-близки до човека и по-естествени за взаимодействие. 

AI Pin е носимо устройство от две части - компютърният модул и допълнителна батерия, която се поставя под дрехата и се прикрепя чрез магнит. Има сензорна повърхност, или тъчпад, през която AI Pin се активира, за да чуе гласовата команда на носещия я.

29c31f87-ab73-4500-8327-0ad5e341747b humane-shield-lifestyle

Humane използва чипсет Snapdragon и си партнира с Microsoft и OpenAI, давайки достъп до обширните възможности на мощните AI модели и платформи, които позволяват да намирате отговорите на различни въпроси, да пазарувате онлайн, да превеждате разговор в реално време, да получавате обобщена информация от получените имейли, да отговаряте на съобщения и да инициирате телефонни обаждания.

AI Pin

Вградената ултраширока 13 МР камера може да разпознава предмети, включително храна, давайки информация за хранителната ѝ стойност. Например - колко протеин съдържат бадемите в шепата ви. 

frame-7

Устройството върви под операционна система на име Cosmos, която не разчита на приложения и сложен интерфейс. Управлението става с глас, жестове и чрез проекция на опростен дисплей върху дланта. Все пак има уеб портал, в който потребителят влиза, създава свой профил с лични данни и където ще открие всички събрани за него данни в бъдеще - например снимките и клиповете, които заснеме с AI Pin. 

AI Pin има постоянна връзка с мрежата, като в САЩ това е възможно с партньорство с T-Mobile и месечен абонамент от $24. Самото устройство се продава за $699.

AI Pin

Oбявени са три цветови версии - Eclipse, Equinox и Lunar, като има и различни аксесоари за прикрепване на AI Pin към дрехите. Магнитната батерия може да се подменя при изтощаване, което означава, че "значката" може да е винаги активна и да не се сваля за презареждане. 

AI Pin

На този етап технологията изглежда прелюбопитно и беше въпрос на време обширният свят на AI да бъде побран в нещо толкова малко, което да носим небрежно на дрехата си и с което да взаимодействаме по естествен начин, без сваляне на приложения, създаване на профили за всяко следващо и навигиране из сложен интерфейс. Засега предназначението на AI Pin може да изглежда ограничено, но интересното сякаш тепърва предстои. 

Подробности вижте в сайта на Humane https://hu.ma.ne/

iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max предлагат 48 МР камера и супер ярки екрани с Dynamic Island

Dynamic Island. Така Apple описва тази елипсовидна изрязана част в дисплея на току-що обявените си смартфони iPhone 14 Pro и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer