НачалоНовиниJelly Bean вече се ползва от близо 60%, KitKat едва превишава 1%

Jelly Bean вече се ползва от близо 60%, KitKat едва превишава 1%

2985
Написана от  nixanbal 13 януари 2014
Jelly Bean вече се ползва от близо 60%, KitKat едва превишава 1%

Първата статистика на Google за разпределението на различните версии Android за 2014 г. вече е налице. Устройствата с Jelly Bean са почти 60 на сто от всички активни в световен мащаб, но най-новият KitKat се ползва от едва 1.4%. 

За два месеца и няколко седмици Android 4.4 KitKat успя да достигне до едва 1.4 на сто от смартфоните и таблети с Android. На почти същата популярност се радва и най-старата версия на операционната система, за която Google дава данни - Froyo (1.3%). 

За сметка на това предишната версия Jelly Bean превзема пазара с цели 59.1% дял. Това се дължи както на скорошните ъпдейти, така и на продажбите на нови устройства, които днес най-често са тъкмо с тази версия. Процентът на Jelly Bean е нараснал за последния месец с около 5 пункта - през декември беше 54.5%.

Google Nexus 5 с Android 4.4 KitKat

Google Nexus 5 е първият смартфон с най-новия Android 4.4 KitKat на пазара

Ice Cream Sandwich все още държи 16.9%, а най-голямото разочарование вероятно са моделите с Gingerbread, които са цели 21.2 на сто от активните устройства днес и едва ли тепърва ще бъдат актуализирани до по-горна версия.

Разпространение на различните версии Android

Актуализациите до KitKat тепърва ще започнат, но въпреки обещанието за поддръжка на по-слаб хардуер, засега няма индикации, че базови дроиди ще получат обновлението до 4.4. 

5-те най-важни нови екстри на Samsung Galaxy S24 Ultra

След като първоначалният шум около премиерата на серията Galaxy S24 в Сан Хосе поотмина, време е да си поговорим за…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer