НачалоВидео ревюКакво е Circle to Search with Google и как да го използваме?

Какво е Circle to Search with Google и как да го използваме?

1266
Написана от  nixanbal

Серията Galaxy S24 са първите смартфони с Galaxy AI - пакет от нови възможности, базирани на изкуствен интелект. Вече ви разказах за някои акценти от Galaxy AI в отделно видео, част от съвместната ни поредица със Samsung, а на следващите редове и във видеото по-горе ще си поговорим за една конкретна и доста любима моя екстра - става въпрос тъкмо за онова интересно ограждане на най-различни обекти върху екрана на телефона. Функцията се нарича Circle to Search with Google и дава съвсем нов начин за търсене и откриване на любопитна информация за дрехи, животни, сгради и... изобщо каквото още се сетите.

Circle to Search with Google всъщност е нова функция на търсачката Google Search, която е интегрирана в операционната система Android OS и се предлага в смартфоните Galaxy S24, а скоро и за някои от миналогодишните устройства на Samsung. Както споменах - тази функция позволява да търсите информация за какво ли не, само че по малко по-различен начин от този, с който сме свикнали досега.

Как работи Circle to Search with Google?

За да активирате Circle to Search with Google, трябва просто да задържите за секунда или две пръста си върху хоум бутона или в централната долна част на екрана, ако използвате навигация с жестове. Следва да маркирате обекта на вашия интерес, като можете да го оградите, подчертаете или задраскате. И готово. Отдолу ще изскочи прозорец от Google Search, който ще ви даде резултати на база маркираното изображение или текст на екрана.

Screenshot 2024-02-28 at 8.40.11

Защо това е толкова интересно?

Защото функцията Circle to Search with Google прави търсенето много по-простичък процес, което е супер важно, особено на телефона. Резултатите от търсенето излизат като подаващ се отдолу прозорец и можете да ги разгледате спокойно, след което просто да ги плъзнете обратно надолу и да продължите от там, докъдето бяхте стигнали. Т.е. Circle to Search with Google се случва върху използваното в момента приложение и не се налага да излизате от него, да отваряте друго приложение или още по-сложно - да правите скрийншот на нещо и да го прикрепяте в Google Search.

Нещо повече - можете в полето за търсене да добавите нов критерий за търсене, като например да зададете въпрос колко калории има в ястието, което сте открили току-що по негова снимка.

Къде може да се използва Circle to Search with Google?

Circle to Search with Google може да се използва навсякъде в телефона. Независимо дали сте в някое приложение, в чата, в менюто с настройките, на хоумскрийна - няма никакво значение. Можете да активирате Circle to Search with Google, докато гледате клипчета в YouTube Shorts, браузвате в Instagram, четете новина в някой сайт или пък сте получили съобщение за мястото на срещата си и искате да проверите къде е този адрес.

Screenshot 2024-02-28 at 8.44.28

Точно така, функцията се активира навсякъде и е супер лесно да се използва. Всъщност това е друг аспект от опита ми, който исках да споделя - наистина е важно, че този нов тип търсене просто работи и няма засечки или каквито и да било трудности, които да го направят по-сложен за използване. Просто работи.

И така, Circle to Search with Google вече може да се използва с Galaxy S24, Galaxy S24+ и Galaxy S24 Ultra, а в края на март започва ъпдейт и за серията Galaxy S23, сгъваемите Galaxy Z Flip5 и Fold5, както и таблетите Galaxy Tab S9. А ако това видео ви е било полезно и интересно, радвам се да споделя, че много скоро ще има още видеа, посветени на отделни функции от Galaxy AI.

iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max предлагат 48 МР камера и супер ярки екрани с Dynamic Island

Dynamic Island. Така Apple описва тази елипсовидна изрязана част в дисплея на току-що обявените си смартфони iPhone 14 Pro и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer