НачалоНовиниКакво се случва с 4G оператора Макс?

Какво се случва с 4G оператора Макс?

9256
Написана от  nixanbal 20 февруари 2017
Какво се случва с 4G оператора Макс?

Слуховете за залеза на първия 4G оператор у нас стават все по-настоятелни и въпреки че все още няма официална информация от Макс, реших, че има нужда от следващия пост. Какво в крайна сметка се случва с Макс?

От няколко месеца служителите в компанията рязко започнаха да намаляват, като за основна причина слуховете сочат неизплатени заплати. Тази информация всъщност се потвърждава и от сайтове за мнения за фирми от служители, където има немалко коментари на бивши кадри - основно оплаквания от бавене и изобщо неизплащане на заплати.  

Макс изглежда са закрили и магазините от собствената си търговска мрежа, или поне това става ясно от сайта им. Там вече се показват само офисите в дилърски магазини.  

Преустановена е работата по Facebook страницата на телекома, а досегашната PR агенция вече не работи с Макс. Последното изпратено до медиите прессъобщение беше в началото на декември, когато беше обявено назначаването на нов главен изпълнителен директор и стартиран процес за търсене на нов национален или международен стратегически партньор. Още тогава от Макс признаха, че имат нужда от нови инвестиции.  

Последното съобщение във Facebook от оператора е от 2-ри февруари, а под него има коментари за проблеми с 4G услугата и неотговарящ телефон за поддръжка. 

Заговори се и за прекратяване дейността на Макс, като дори се посочва датата 31-ви март. Причина - финансова несъстоятелност. 

Какво следва?

Има възможен сценарий за сливане на Макс с Булсатком. Засега информацията не е потвърдена, а и не е ясно дали това би било полезен развой на нещата за втория доставчик. 

Ще се стигне ли до преустановяване дейността на Макс и как ще се отрази това на съществуващите клиенти - темата остава отворена и обещавам да я проследя. 

Смартфоните Galaxy S24 идват с Galaxy AI - какво е това?

Здравейте от Сан Хосе, Калифорния, където току-що Samsung представи новите си флагмани от серията Galaxy S24. И трите модела предлагат…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer