НачалоНовиниКарл Пей си осигури нови $96 млн. инвестиции преди лансирането на Nothing Phone (2)

Карл Пей си осигури нови $96 млн. инвестиции преди лансирането на Nothing Phone (2)

578
Написана от  nixanbal 29 юни 2023
Карл Пей си осигури нови $96 млн. инвестиции преди лансирането на Nothing Phone (2)

Базираната в Лондон млада технологична компания Nothing току-що си набави нова порция сериозен кеш, с който да разшири обхвата си на световния пазар. Това се случва дни преди основателят ѝ Карл Пей да представи втория смартфон под този бранд. 

Nothing привлече нови инвестиции в размер на $96 милиона, като инвестиционният кръг е бил воден от европейската компания за рисков капитал Highland Europe, пише CNBC, а сред инвеститорите са шведската музикална група Swedish House Mafia. 

До момента Карл Пей е представил три модела слушалки (Nothing ear (1), Nothing ear (stick) и Nothing ear (2), както и един смартфон - Nothing Phone (1). Продажбите от всички тях до момента прехвърлят 1.5 милиона бройки.

На 11 юли ще се състои анонсът на втория смартфон на бранда, за който знаем, че ще бъде позициониран малко по-високо от предшественика си, но и се очаква да бъде значително по-скъп. 

Новите привлечени инвестиции ще отидат в посока експанзия към пазара на САЩ, където Nothing се надява да може да се конкурира с Apple.

5 НЕЩА за Logitech MX Master 3S

Вече година и половина използвам периферията от серията Master на Logitech, а след като тази пролет бяха обявени MX Mechanical…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer