НачалоНовиниKirin 950 е най-новият мощен чипсет от Huawei, очакваме го в Mate 8

Kirin 950 е най-новият мощен чипсет от Huawei, очакваме го в Mate 8

3817
Написана от  nixanbal 05 ноември 2015
Kirin 950 е най-новият мощен чипсет от Huawei, очакваме го в Mate 8

Huawei представи днес най-новия си чипсет Kirin 950, който е предвиден за вграждане в смартфони от висок клас и предлага върхова производителност и по-добра енергоефективност. Очакваме в края на месеца да се появи и фаблетът Huawei Mate 8, който вероятно ще е първото устройство с него. 

Huawei обещава 40% по-висока производителност при 60% по-нисък разход на енергия спрямо предходния си чипсет

Kirin 950 е произведен по 16nm процес и включва 8-ядрен процесор, използващ 4 ядра Cortex-A72 на 2.53 GHz + 4 ядра Cortex-A53 на 1.8 GHz, работещи на принципа big.LITTLE.

Чипсетът е оборудван и с копроцесор i5, който е отговорен за взаимодействието на всички сензори в смартфона. Новото тук е, че копроцесорът изразходва по-малко енергия спрямо предишния i3. Такива допълнителни процесори имат още смартфоните iPhone, моделите от висок клас на HTC и други.   

Kirin 950 включва и графичния чип Mali T880MP4, който обещава два пъти по-висока производителност спрямо графиката в предходното поколение на чипсетите Huawei, а по отношение на мрежите разполага с модем с поддръжка на Cat. 6 LTE. 

Би трябвало да видим новия смартфон от висок клас на Huawei - Mate 8 - в края на ноември и тъкмо в неговата конфигурация се очаква да бъде включен Kirin 950. 

Флагманът Honor Magic6 Pro със 180 МР перископна камера идва в България

На събитие в Барселона днес Honor представи новия си премиум модел Honor Magic6 Pro за първи път и в Европа.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer