НачалоНовиниКитайската Xiaomi бележи 13.6% ръст в приходите, въпреки кризата около COVID-19

Китайската Xiaomi бележи 13.6% ръст в приходите, въпреки кризата около COVID-19

1423
Написана от  nixanbal 20 май 2020
Китайската Xiaomi бележи 13.6% ръст в приходите, въпреки кризата около COVID-19

С 13.6% са се увеличили приходите на китайската компания Xiaomi за първите три месеца на 2020 г., въпреки световната криза и пандемията от COVID-19, стана ясно от обявените днес финансови резултати. Този оптимистичен ръст идва в периода, в който популярният с достъпните си устройства производител обяви най-скъпите си смартфони досега. 

Приходите на Xiaomi за първото тримесечие на 2020 г. са били $7 милиарда спрямо $6.2 милиарда за същия период година по-рано. С това китайците са надминали прогнозите на анализаторите от $6.7 милиарда приходи, пише CNBC. 

От компанията посочват, че продукцията им в Китай до голяма степен вече е възобновена и потребителският интерес към смартфоните им се е върнал. 

Припомням ви, че през първото тримесечие, през февруари първо за Китай, а през март и за Европа, Xiaomi обяви новите си топмодели Mi 10 (799 евро) и Mi 10 Pro (899 евро), които използват 5G модеми и са значително по-скъпи от досегашните флагмани в серията. Компанията обаче залага на по-достъпните си устройства за обемни продажби и затова в последните седмици показа цял куп нови попълнения в различни ценови категории. 

Официално: Samsung представя Galaxy S24 на 17 януари в Сан Хосе

Samsung обяви официално датата, на която ще представи новите си флагман смартфони от серията Galaxy S24. Както се говореше, събитието…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer