НачалоНовиниКлючови компоненти за Galaxy Z Fold 4 и Flip 4 вече са в масово производство

Ключови компоненти за Galaxy Z Fold 4 и Flip 4 вече са в масово производство

747
Написана от  dessyteneva 17 май 2022
Ключови компоненти за Galaxy Z Fold 4 и Flip 4 вече са в масово производство

Samsung е започнала масовото производство на ключови компоненти за новите Galaxy Z Fold 4 и Galaxy Z Flip 4, които се очаква да бъдат представени през втората половина на годината, твърди The Elec, цитиран от GSMArena. Производството на самите смартфони пък ще стартира в средата на следващия месец.

Очаква се до края на годината компанията да произведе над 10 милиона сгъваеми устройства. Слуховете сочат, че 70% от тези устройства ще са от серията Flip, а 30% ще са Fold, но това все още са само спекулации, тъй като официалните прогнози се очаква да бъдат публикувани най-рано през юли.

Ако Samsung успее да реализира 10 милиона сгъваеми устройства, за първи път ще достигне до 1% от глобалните продажби на смартфони само с тях.

Твърди се, че за целта Samsung Display ще увеличи производствения си капацитет по отношение на сгъваемите досплейни модули, като увеличи от 7 на 10 производствените си линии във фабриката във Виетнам. Целта е да бъдат произвеждани по 2 милиона дисплейни модула на месец, което е значително увеличение спрямо сегашните 1.4 – 1.5 милиона, но към третата четвърт на 2022 г. се очаква капацитетът да бъде 1 милион бройки на месец.

Може би най-любопитната информация от днес е, че новите сгъваеми устройства Galaxy Z ще имат 15% марж на печалба, спрямо близо 20% на своите предшественици. Това най-вероятно означава, че Samsung ще намали цените на новите Fold и Flip, така че да ги направи още по-масови устройства, или пък ще вложи по-скъпи компоненти и технологии, но без да увеличава крайната цена.

Xiaomi 14 излиза на българския пазар - цени, версии и пакетна оферта

Заедно с флагмана Xiaomi 14 Ultra, на събитието си в Барселона току-що компанията представи за първи път извън Китай и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer