НачалоНовиниКомпютрите и таблетите на Apple също ще могат да се използват на български

Компютрите и таблетите на Apple също ще могат да се използват на български

835
Написана от  nixanbal 07 юни 2022
Компютрите и таблетите на Apple също ще могат да се използват на български

Конференцията за разработчици на Apple произведе цял куп новини с откриването си вчера вечерта, като nixanbal.com първи писа, че с iOS 16 се въвежда български за iPhone. Това специално внимание към нашия език е отразено и в останалите платформи на компанията - iPadOS 16 и macOS Ventura, което означава, че таблетите и компютрите на Apple скоро също ще могат да се използват на български. 

Информацията за добавянето на български към системните езици за платформите на Apple е в дългия списък с подобрения в сайта на компанията. Там става ясно, че тази година новите езици за операционните системи iOS 16, iPadOS 16 и macOS Ventura са само два - български и казахски. 

И трите нови версии на платформите вече са достъпни като бета за разработчиците, а през юли ще бъдат пуснати и като публични бета версии. Финалните ъпдейти до тях за поддържаните устройства, излизат есента. 

iOS 16 ще бъде достъпна за всички 19 модела от iPhone 8 нагоре, iPadOS 16 ще излезе за iPad 5 или по-нов, iPad mini 5 или по-нов, iPad Air 3 или по-нов, както и за всички модели iPad Pro. А ето и кои компютри Mac ще могат да инсталират macOS Ventura:

Screenshot 2022-06-07 at 10.36.53

Lidl ще използва изкуствен интелект за персонализирани промоции

Приложението Lidl Plus, което вече се използва от над 1.3 милиона потребители в България, скоро ще въведе нова функционалност. Компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer