НачалоНовиниКомпютрите и таблетите на Apple също ще могат да се използват на български

Компютрите и таблетите на Apple също ще могат да се използват на български

811
Написана от  nixanbal 07 юни 2022
Компютрите и таблетите на Apple също ще могат да се използват на български

Конференцията за разработчици на Apple произведе цял куп новини с откриването си вчера вечерта, като nixanbal.com първи писа, че с iOS 16 се въвежда български за iPhone. Това специално внимание към нашия език е отразено и в останалите платформи на компанията - iPadOS 16 и macOS Ventura, което означава, че таблетите и компютрите на Apple скоро също ще могат да се използват на български. 

Информацията за добавянето на български към системните езици за платформите на Apple е в дългия списък с подобрения в сайта на компанията. Там става ясно, че тази година новите езици за операционните системи iOS 16, iPadOS 16 и macOS Ventura са само два - български и казахски. 

И трите нови версии на платформите вече са достъпни като бета за разработчиците, а през юли ще бъдат пуснати и като публични бета версии. Финалните ъпдейти до тях за поддържаните устройства, излизат есента. 

iOS 16 ще бъде достъпна за всички 19 модела от iPhone 8 нагоре, iPadOS 16 ще излезе за iPad 5 или по-нов, iPad mini 5 или по-нов, iPad Air 3 или по-нов, както и за всички модели iPad Pro. А ето и кои компютри Mac ще могат да инсталират macOS Ventura:

Screenshot 2022-06-07 at 10.36.53

Xiaomi 12 Pro предлага тройна 50 МР камера, Snapdragon 8 Gen 1 и 120 W зареждане

Xiaomi представи днес новата си серия Xiaomi 12, която засега включва моделите Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 и Xiaomi 12X.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer