НачалоНовиниКоронавирусът доведе до 50% по-малко поръчки на Galaxy S20 в Южна Корея

Коронавирусът доведе до 50% по-малко поръчки на Galaxy S20 в Южна Корея

1082
Написана от  nixanbal 28 февруари 2020
Коронавирусът доведе до 50% по-малко поръчки на Galaxy S20 в Южна Корея

Новите топмодели от серията Galaxy S20 на Samsung тепърва ще излязат на много пазари, но вече се появиха на родния си в Южна Корея и се оказва, че първоначалните резултати не са добри. Причината обаче, твърди се, не е в самите устройства, а е следствие на коронавируса, пише SamMobile.com.

През първия си ден на южнокорейския пазар новите модели S20 на Samsung са продадени в тираж от 70 800 броя, което е два пъти по-малко спрямо серията S10 година по-рано и техните 140 000 броя. Note 10 и Note 10+ пък са предизвикали още по-сериозен интерес с 220 000 броя.  

Причината за по-слабите резултати на новите модели S20 е, че Южна Корея е една от най-силно засегнатите от коронавируса страни след Китай. Това спира хората от посещения на магазините и покупка на нови устройства, а самият производител отлага или отменя част от маркетинг активностите си, пише източникът.

Как ще се развият нещата за серията в следващите месеци и ще успеят ли трите модела S20 да наваксат, ако коронавирусът започне да отшумява скоро - предстои да разберем. Така или иначе, това е още един пример за негативния ефект, който вирусът има върху технологичната индустрия. Само преди часове стана ясно, че заради него Facebook отменя годишната си конференция за разработчици F8, а току-що беше отменено и автомобилното изложение в Женева.  

Флагманите Galaxy S21 на Samsung предлагат нов дизайн, 120 Hz дисплеи и двойно повече памет

Ето че месец по-рано от обикновено Samsung днес представи новите си премиум смартфони от серията Galaxy S21. Също като през…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer