НачалоНовиниL Developer Preview разкрива какво ни очаква в следващата версия на Android

L Developer Preview разкрива какво ни очаква в следващата версия на Android

5686
Написана от  nixanbal 25 юни 2014
L Developer Preview разкрива какво ни очаква в следващата версия на Android

Конференцията за разработчици Google I/O започна в Сан Франциско и както писа Bloomberg Businessweek - беше ни позволено на надникнем в бъдещето на Android. Това стана с представянето на L Developer Preview - демо на задаващата се нова версия на Android, която очакваме тази есен под името 5.0 Lollipop. Google за първи път прави подобно предварително представяне на софтуера си, но предвид сериозните промени, които се задават в интерфейса - то ще бъде от голяма важност за разработчиците. 

С Android L Developer Preview Google представи коренна промяна в интерфейса, който вече ще се нарича Material Design и за който беше качено кратко видео с акценти.

Във връзка със съвършено новия дизайн разработчиците вече ще могат да превръщат отделните елементи от приложенията си в слоеве, които да се наслагват с приятни ефекти. Вдъхновението за това били хартията и мастилото, споделиха от Google. 

Със сигурност всички приложения на Google ще бъдат с променен дизайн в следващото издание на Android, но засега видяхме само част от тях, начело с Gmail. 

Android 5.0 Lollopop

Новост в следващия Android ще бъде и заключеният екран, който вече ще дава бърз преглед на известията под формата на карти и с двойно почукване върху тях приложенията ще могат да бъдат стартирани. 

Освен това вече има опция известията да се появяват в една част на екрана, за да не прекъсват нещо, което правите в момента на устройството. 

Новият Android въвежда и Project Volta, чиято цел е да удължи живота на батерията. 

Android L Developer Preview излиза за разработчиците още днес, а самата нова версия в пълния й блясък и с финалното име (Android 5.0 Lollipop) очакваме през есента. 

Първият електромобил на Xiaomi се появи предпремиерно и изглежда страхотно

Преди две години и половина Xiaomi обяви, че започва да работи по първия си електрически автомобил и че първоначалната инвестиция…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer