НачалоНовиниЛаптопите на Huawei се завърнаха в онлайн магазина на Microsoft до изчерпване на количествата

Лаптопите на Huawei се завърнаха в онлайн магазина на Microsoft до изчерпване на количествата

2736
Написана от  nixanbal 18 юни 2019
Лаптопите на Huawei се завърнаха в онлайн магазина на Microsoft до изчерпване на количествата

Дни след включването на Huawei в черния списък на Тръмп лаптопите на компанията изчезнаха мистериозно от онлайн магазина на Microsoft. Мистериозно, защото тогава корпорацията не даде официално становище по темата. Днес обаче серията MateBook на китайците е обратно в Microsoft Store, а имаме и изявление от домакините. 

Пред The Verge говорител на Microsoft е коментирал, че те постоянно следят и се съобразяват с изискванията, произтичащи от решението на администрацията на американския президент. И като резултат от това компанията подновява продажбата на наличностите от устройствата на Huawei в своя Microsoft Store. 

Ключовата дума, както отбелязват и The Verge, е "наличности", което подсказва, че от Microsoft са прегледали внимателно заповедта на Тръмп и са преценили, че тя не засяга вече заредена стока на китайския производител. По същата логика смартфоните с Android на Huawei, които вече са произведени и доставени по магазините, няма да имат проблеми с прекъсване на услугите на Google или достъпа до приложения. 

И въпреки че Microsoft няма официално изявление, с което да оповести, че прекъсва отношенията си с Huawei, последните наскоро обявиха, че отлагат старта на продажбите, а вероятно и премиерата изобщо, на новите модели MateBook. Една от причините е, че компанията няма да може да работи с Microsoft и Intel, чиито решения са заложени в лаптопите на Huawei. 

iPhone 14 и по-големият iPhone 14 Plus имат подобрени камери, сателитна комуникация и стар процесор

Apple току-що представи новите си модели iPhone 14 и по-големия iPhone 14 Plus, който заменя mini версията при предишните серии.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer