НачалоНовиниLenovo Legion Go е портативно устройство за игри с Windows и отделящи се контролери

Lenovo Legion Go е портативно устройство за игри с Windows и отделящи се контролери

1142
Написана от  nixanbal 04 септември 2023
Lenovo Legion Go е портативно устройство за игри с Windows и отделящи се контролери

Lenovo представи първото си преносимо устройство за гейминг, което върви под Windows. Legion Go има вдъхновен от Nintendo Switch дизайн, при който двата странични контролера се отделят и могат да се използват дистанционно, докато частта с екрана е поставена върху равна повръхност. Към Lenovo Legion Go бяха обявени и някои аксесоари - оборудваните с micro-OLED очила Lenovo Legion и слушалки.

Legion Go има 8.8" LCD дисплей с пропорции 16 към 10, 500 нита яркост и резолюция 2560 х 1600 пиксела. Поддържа резолюции от 1600p към 800p, както и 144 Hz и 60 Hz честота на опресняване.

Устройството има процесор до AMD Ryzen Z1 Extreme с AMD RNDA графика и технология за интелигентно управление на захранването, а операционната система е Windows 11. Може да се конфигурира с до 16 GB LPDDR5X RAM и с до 1 TB PCIe Gen4 SSD и microSD слот, поддържащ до 2 TB допълнителна памет.

lenovo-legion-go-splash-multi-mode-carousel-slide-4

Legion Go има батерия с капацитет 49.2 Wh и поддръжка на Super Rapid Charge, което позволява на батерията да се зареди до 70% за половин час. 

За контролерите на Legion Go производителят обяснява, че са снабдени с джойстици с ефект на Хол, които не предизвикват отклонение на джойстика и имат минимални мъртви зони, което увеличава реакцията и точността по време на изтощителни гейминг сесии. Другите елементи за управление включват вграден тракпад, голям D-pad, наклонено колело за мишка и общо 10 програмируеми бутона, тригери и грип бутони. RGB осветлението присъства на бутона за захранване, украсен с емблематичното Lenovo Legion "О", което сменя цветовете, за да покаже избираемия от потребителя режим на вентилатора, а персонализируемите RGB пръстени около джойстиците добавят още един слой стил, като същевременно действат като система за уведомяване за свързването на контролерите.

lenovo-legion-go-splash-multi-mode-carousel-slide-1 

Специално разработено за Lenovo Legion Go, Legion Space позволява на потребителите да получат бърз достъп до всички свои платформи и магазини за игри, да прегледат всички локално инсталирани игри и дори да закупят игри чрез Legion Game Store в сътрудничество с Xbox Game Pass Ultimate, с безплатно 3-месечно членство, което дава достъп до стотици игри, включени в комплекта на всеки Lenovo Legion Go, както и до магазина Gamesplanet, който предлага отстъпки за избрани игри за потребители с Lenovo ID. Legion Space също така позволява на потребителите бързо да регулират настройките като разделителна способност, честота на опресняване, яркост и други в движение.

lenovo-legion-go-splash-multi-mode-carousel-slide-2

Lenovo обяви и очилата Legion Glasses, които предлагат по-голям екран за игри и консумиране на съдържание, независимо дали става въпрос за Lenovo Legion Go или за всяко друго съвместимо устройство. Legion Glasses са напреднал преносим виртуален монитор с micro-OLED дисплейна технология, която осигурява висок цветове и контрастен диапазон на Full HD резолюция за всяко око с 60 Hz честота на опресняване, като емулира изживяването и функционалността на голям екран, който се появява зад лещи, които вижда само потребителят, и осигурява звук чрез вградени високоговорители.

lenovo-tech-life-product-legion-glass

Другият нов продукт за геймърите в движение са Lenovo Legion E510 7.1 RGB Gaming In-Ear Headphones. Те имат 7.1 съраунд звук и 10-мм драйвери.

lenovo-tech-life-product-legion-71-surround-sound-wired-earbuds

Lenovo Legion Go излиза през ноември на стартова цена от 799 евро. 

Xiaomi Robot Vacuum X10+ - най-напредналият технологично робот прахосмукачка на компанията

Xiaomi е един от популярните брандове, когато става дума за роботи прахосмукачки, като самият аз използвам у дома един от…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer