НачалоНовиниLenovo отчита по-лошо от очакваното тримесечие и 24% спад в приходите

Lenovo отчита по-лошо от очакваното тримесечие и 24% спад в приходите

515
Написана от  nixanbal 17 август 2023
Lenovo отчита по-лошо от очакваното тримесечие и 24% спад в приходите

Lenovo обяви финансовите си резултати за първата четвърт на фискалната си година (април-юни 2023 г.), с които отчита по-слаби от очакваните приходи. Компанията регистрира 24% спад в приходите и 66% понижение в печалбата спрямо същото тримесечие година по-рано, а причината е пониженото търсене на РС-та след бума на категорията по време на кризата с COVID-19. 

Lenovo обяви днес резултатите си за първото тримесечие, отчитайки групови приходи от $12.9 млрд. и нетен доход от $191 млн. За този период на миналата година показателите са били съответно $16.956 млрд. и $556 млн. Приходите са под очакванията на анализаторите от $13.84 млрд. 

Lenovo

С това световният лидер на РС пазара регистрира спад в продажбите вече четвърто поредно тримесечие, като днешният доклад идва след 14% спад в годишната печалба за миналата фискална година, приключила в края на март 2023 г. Това е първият годишен спад за Lenovo от 2019 г. насам, припомня Reuters. 

03 X1 Carbon G11 Hero Left 180 Degrees

Въпреки предизвикателния пазар през последното тримесечие и неблагоприятните макроикономически условия, Lenovo вижда признаци на стабилизиране и подобрение на пазара, достигане на дъното на цените на компонентите и вярва, че може да се очаква пазарът на клиентски устройства да се възстанови и да възобнови растежа си през втората половина на тази фискална година, се казва в отчета.

FY23-24 Earnings-Infographic h Q1

Припомням ви, че световните доставки на РС-та се понижиха с 12 на сто за второто календарно тримесечие на 2023 г. (данни на Canalys), което всъщност е подобрение спрямо над 30% спад в предходните две тримесечия. 

Motorola Edge+ е първият флагман на компанията от години - 90 Hz дисплей, 108 МР камера и Snapdragon 865

Най-после! След няколко години на затишие и постепенно заглъхване на концепцията за смартфона с модули, Motorola най-после реши да отбележи…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer