НачалоНовиниLenovo ще пусне първия си смартфон ThinkPhone през 2023 г.

Lenovo ще пусне първия си смартфон ThinkPhone през 2023 г.

1779
Написана от  nixanbal 16 декември 2022
Lenovo ще пусне първия си смартфон ThinkPhone през 2023 г.

Lenovo изглежда има планове да разнообрази портфолиото си смартфони и освен под бранда Motorola, да пусне серия ThinkPhone под името Lenovo. Да, тези устройства изглежда ще са вдъхновени от емблематичната марка лаптопи ThinkPad и вероятно ще са насочени основно към бизнес потребители. 

Източникът дава доста детайлен списък с характеристики на въпросния смартфон Lenovo ThinkPhone, като се говори, че той ще има корпус с размери 158.7 x 74.4 x 8.3 мм и тегло 189 грама. Апаратът ще има конструкция с алуминиева рамка и устойчив гръб от арамидни влакна + защита от прах и вода IP68. Тъкмо здравината е една от характерните черти за серията ThinkPad, така че би било логично да бъде акцент и при смартфона.

Lenovo-ThinkPhone-b

Дисплеят на ThinkPhone ще бъде с 6.6" диагонал, pOLED панел с тънки рамки и Full HD+ резолюция (2400 х 1080 пиксела), 144 Hz опресняване и 1200 нита пикова яркост. 

Lenovo-ThinkPhone

Конфигурацията ще се базира на чипсет Snapdragon 8+ Gen 1, което вече не е най-актуалното решение във високия клас на Qualcomm и вероятно ще разочарова някои пауърюзъри. Камерата ще бъде с 50 МР основен сензор + 13 МР с ултраширок обхват + 2 МР дълбочинен сензор, а селфитата ще разчитат на 32 МР сензор. 

Lenovo-ThinkPhone

За батерията на ThinkPhone се говори, че ще бъде с капацитет 5000 mAh и че ще се поддържа 68 W зареждане. 

Lenovo-ThinkPhone-c

Не се посочва колко ще струва устройството и кога точно ще бъде обявено, но се очаква до няколко месеца - вероятно през първата половина на 2023 г.

Изкуствен интелект като значка на ревера - може ли AI Pin да измести смартфона

Младата технологична компания Humane е горещата тема на седмицата, след като на 9 ноември стана ясно, че е готова да…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer