НачалоНовиниLenovo закрива бизнеса с гейминг телефони Legion

Lenovo закрива бизнеса с гейминг телефони Legion

1200
Написана от  nixanbal 29 март 2023
Lenovo закрива бизнеса с гейминг телефони Legion

Геймърските смартфони са интересна ниша, която е доста популярна в световен мащаб и за това свидетелства интересът към нея на редица от водитещите производители, сред които Asus, ZTE, Xiaomi и Lenovo. Оказва се обаче, че Lenovo не намира смисъл да продължава участието си в този сегмент и потвърди официално слуховете, че спира серията Legion. 

Геймърските смартфони Legion на Lenovo в бъдеще няма да са част от портфолиото на компанията, стана ясно от нейно становище, споделено пред Android Authority. Това означава, че моделът Lenovo Legion Y70 от лятото на 2022 г. може да бъде последният ѝ представител.

В обяснението се посочва, че решението е свързано с по-широки планове за трансформация на бизнеса и консолидиране на гейминг портфолиото на Lenovo. 

lenovo-legion-y70-4

От друга страна наскоро китайската компания пусна нов смартфон под бранда ThinkPhone, който е насочен към бизнес потребителите, така че е възможно занапред усилията ѝ да бъдат съсредоточени в тази посока, ако продуктът се окаже успешен. 

Феновете на геймърските смартфони все пак ще продължат да имат няколко варианта, включително очакваните на 13 април модели в серията ROG Phone 7 на Asus. 

AirPods Pro 2 - снимки и лични впечатления от новите слушалки на Apple

Обявените по-рано този месец премиум слушалки в компактен формат AirPods Pro 2 на Apple излязоха на пазара преди дни, като…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer