НачалоНовиниLG освежи интерфейса на смартфоните си - представи Optimus UI 3.0

LG освежи интерфейса на смартфоните си - представи Optimus UI 3.0

2523
Написана от  nixanbal 16 май 2012
LG освежи интерфейса на смартфоните си - представи Optimus UI 3.0

След излизането на новия Sense 4.0 от HTC и обновения TouchWiz интерфейс в новия Samsung Galaxy S III, LG също реши да актуализира новите си смартфони. Южнокорейската компания днес представи Optimus UI 3.0 - нова версия на потребителския интерфейс в смартфоните ѝ с Android.

Работата по интерфейса на смартфоните LG за компанията е начин да ги отличи от масата устройства с Android, които вече са изключително близки като хардуерни компоненти. Новият Optimus UI 3.0 е създаден с идеята за скорост и удобство, коментират от LG.

Сред новите възможности в променения интерфейс на LG e фукцията Quick Memo, която позволява потребителите да записват с пръст бързи бележки директно на хоумскрийна на телефона. Начинът на отключване на новите смартфони LG също ще бъде променен, макар и познат например от HTC - с влачене на иконка по екрана и опция за бърз старт на избрано приложение. Ще бъде добавена възможност за правене на снимки с гласови команди, както и функцията за автоматичен избор на най-добрия кадър сред направена поредица такива.

Първият модел с Optimus UI 3.0 ще излезе до седмица в Корея и това е Optimus LTE II. През юни целият свят пък ще може да види новия интерфейс в LG Optimus 4X HD.

Повечето новости в интерфейса Optimus UI 3.0 вече са познати от устройствата на другите производители, така че добър и навременен ход от страна на LG.

HMD Skyline идва със 144 Hz OLED екран, чипсет Snapdragon и надежда за по-добро бъдеще на марката

След като в последните години залагаше на еднотипни базови устройства с LCD екрани и процесори Unisoc, днес HMD обяви новия…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer