НачалоНовиниLG представи Optimus L9 - двуядрен процесор и 4.7" дисплей

LG представи Optimus L9 - двуядрен процесор и 4.7" дисплей

3559
Написана от  nixanbal 29 август 2012
LG представи Optimus L9 - двуядрен процесор и 4.7" дисплей

LG се заема сериозно да подобри позициите си на пазара на смартфони и след като вчера представи новия си водещ модел LG Optimus G, днес официално обяви негов подгласник. LG Optimus L9 вероятно ще се предлага на значително по-ниска цена, но включва някои приятни екстри, сред които двуядрен процесор и огромен дисплей с 4.7" диагонал.

Смартфонът продължава серията Optimus L, която досега бе представена от достъпните L3, L5 и L7, но освен по-голям екран, добавя и значително по-мощен процесор.

LG Optimus L9 вече работи с двуядрен процесор на 1 GHz, има 1 GB RAM и 4 GB вградена памет, батерията е с капацитет 2150 mAh, основната камера отново е 5 МР, а предната VGA за видеоразговори. Дисплеят е 4.7" с технологията IPS, но засега не е ясно каква е неговата реолюция. Да се надяваме, че не е WVGA, защото пикселите биха изглеждали болезнено големи.

Optimus L9 Lifestyle Image2

В софтуерно отношение L9 върви под Android 4.0 Ice Cream Sandwich, а интересното е, че предлага някои допълнителни приложения. Сред тях е QTranslator - преводач от 44 на 64 езика, който превежда всеки текст, който сканирате камерата. My Style Keypad пък е специалната клавиатура на смартфона, която се напасва според начина, по който потребителят предпочита да въвежда текст - с една ръка (лява или дясна) или с две ръце едновременно. Приложението за създаване на бележки QMemo също е налице.

Optimus L9 Lifestyle Image1

Очаквайте информация за цената и датата на пускане в продажба!

5 НЕЩА за Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei Watch GT 2 Pro е сериозна стъпка напред за компанията, която след няколко поколения на своите смартчасовници с този…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer