НачалоИграчкиLG CX2 е новият 3D смартфон на корейците, стопил е няколко милиметра

LG CX2 е новият 3D смартфон на корейците, стопил е няколко милиметра

3574
Написана от  nixanbal 23 януари 2012
LG CX2 е новият 3D смартфон на корейците, стопил е няколко милиметра

За MWC 2012 в края на февруари LG подготвя изцяло обновено портфолио смартфони, като вече имаме представа за някои от моделите. Освен появилия се миналата седмица LG X3 с четириядрен процесор NVIDIA Tegra 3, днес в мрежата излезе информация и за LG CX2 – наследникът на LG Optimus 3D. LG CX2 е запазил повечето характеристики на 3D смартфона от 2011-а, но ги предлага в много по-компактен корпус.

За новия LG CX2 се говори, че ще запази 4.3-инчовия екран и резолюцията от 800х480 пиксела, но вече ни очаква NOVA дисплей, който има по-добър образ благодарение на технологията IPS. Процесорът на т.нар. Optimus 3D 2 ще е отново двуядрен и ще тиктака на честота 1.2 GHz, вградената памет е 8 GB, а NFC, Wi-Fi, Bluetooth 3.0 и високоскоростна HSPA поддръжка също са предвидени.

Освен триизмерен екран, LG CX2, разбира се, ще има и две камери за създаване на 3D снимки и клипове. Смята се, че те отново ще са 5-мегапикселови, но корпусът на телефона ще е доста по-тънък – под 10 мм. Именно това е супертънкият смартфон с три-де екран, който LG обеща още през септември 2011 г.

LG Optimus 3D беше тънък близо 12 мм, а новият CX2 обещава профил от под 10 мм, без да прави компромис с 3D технологията.

По всяка вероятност LG ще представи този модел на Конгреса в Барса след месец, а премиерата му на пазара е предвидена за началото на пролетта. Дебютът на CX2 ще бъде с Android Gingerbread, но по-късно ще получи актуализация до Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

изображения: Pocketnow.com

ВИДЕО: ТОП 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip. Това е първият смартфон със сгъваем дисплей, който получавам за по-продължително ползване и се радвам, че…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer