НачалоНовиниLG демонстрира първия разтягащ се 12-инчов дисплей

LG демонстрира първия разтягащ се 12-инчов дисплей

2086
Написана от  nixanbal 09 ноември 2022
LG демонстрира първия разтягащ се 12-инчов дисплей

В индустрията в момента горещата тема при екраните на мобилните устройства са различните технологии, които позволяват регулиране площта на дисплея. След като вече сме виждали сгъваеми, навиващи се и изтеглящи се панели, сега LG Display представи първия в света 12-инчов разтягащ се дисплей с висока резолюция. 

LG описва иновацията си като дисплей със свободна форма, която позволява панелът да бъде разтяган, прегъван и извиван, без това да го повреди или да изкриви образа. 

От компанията казват, че дисплеят разчита на устойчив филм от субстрат, използван в контактните лещи. Той позволява дисплеят да се разтегне от 12 до 14 инча, а тази свободна форма според LG изпреварва досегашните технологии на сгъваемите и навиващите се дисплеи.  

Screenshot 2022-11-09 at 12.12.32

Дисплеят е първият в индустрията, който позволява площта му да се увеличи с 20 на сто чрез разтягане, има 100 ppi гъстота на пикселите и покрива цветовата гама RGB.

Гъвкавият характер, устойчивостта и надежността увеличават потенциала за комерсиализация на технологията, като тя ще бъде подходяща за прикрепяне върху кожа, облекло, мебели, автомобили и други. Това би направило иновацията приложима в индустрии като модата, носимите технологии, мобилността, гейминга и други. 

Първият електромобил на Xiaomi се появи предпремиерно и изглежда страхотно

Преди две години и половина Xiaomi обяви, че започва да работи по първия си електрически автомобил и че първоначалната инвестиция…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer