НачалоНовиниLG може да излезе от смартфон бизнеса през 2021 г., но все още нищо не е решено

LG може да излезе от смартфон бизнеса през 2021 г., но все още нищо не е решено

2495
Написана от  nixanbal 20 януари 2021
LG може да излезе от смартфон бизнеса през 2021 г., но все още нищо не е решено

LG обмисля възможността да излезе от пазара на смартфони до края на 2021 г. Това е споделил новият главен изпълнителен директор на южнокорейската компания Куон Бонг-сеок пред служителите си, след като в последните 5 години тя изгуби близо $4.5 милиарда от тази продуктова категория, припомня The Verge. 

Всъщност за момента нищо не е решено и има надежда нещата да се развият в положителна посока, но The Korea Herald пише, че шефът на LG иска "хладнокръвно решение" и да бъде взет "най-правилният избор". 

В съобщението си до служителите на LG Куон Бонг-сеок посочва, че ще бъдат обмислени всички възможни мерки, включително продажба, изтегляне от пазара или смаляване мащабите на смартфон бизнеса. 

LG са потвърдили тази вътрешна бележка и пред The Verge, като все пак уточняват, че за момента няма финално решение.  

Наскоро LG подсказа, че работи върху смартфон с изтеглящ се дисплей, LG Rollable, който планира да пусне до края на годината. В зависимост от развитието на ситуацията това устройство може изобщо да не се появи на пазара или пък да се окаже един от последните модели на компанията. 

На изображението най-горе пък виждате LG Wing - един от най-интересните смартфони за 2020 г., който има втори екран, разкриващ се със слайд механизъм. Дори той обаче изглежда не е способен да върне компанията към по-славните й дни. 

Samsung Galaxy S24 и Galaxy S24+ предлагат Galaxy AI, чипсет Exynos, по-големи дисплеи и батерии

Заедно с премиум модела Galaxy S24 Ultra току-що в Сан Хосе, Калифорния, Samsung представи и неговите два подгласника - Galaxy…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer