НачалоРевютаLGРевю на LG Optimus 2X

Ревю на LG Optimus 2X

Кратки впечатления от смартфона с всичко по 2

6365
Написана от  nixanbal
Ревю на LG Optimus 2X

Преди известно време имах възможност да разцъкам за краткo LG Optimus 2X и макар че отдавна е на пазара, чак сега успявам да събера няколко реда мисли в отделен пост. Това е щастливият телефон, който гордо се нарича „първият смартфон с двуядрен процесор на българския пазар“. Така е, факт. Дали обаче LG Optimus 2X наистина е устройство от ново измерение и какви са основните му плюсове и недостатъци в няколко думи, моля, четете по-надолу...

Двуядреният процесор е в основата на пъргавата работа и хвърчащите приложения при Optimus 2X. Все пак бих казал, че темата с двуядрените процесори беше леко напудрена в началото и се очакваше едва ли не хората да изплезят език само като чуят за тях. Ми не, телефонът все още не прави еспресо и не ходи по вода. Просто това парченце хардуер му е необходимо за да се справя с все по-тежките приложения и самата ОС. Тук LG отстъпиха леко и пуснаха Optimus 2X на пазара с Android 2.2. За щастие е обещан ъпдейт до Gingerbread, но не знам кога точно ще бъде достъпен.

Дисплеят на телефона ми допадна. Дори навън показва доста живи цветове и макар че по яркост не се мери с супер-ултра-AMOLED-екраните, бих казал, че е доста приятна гледка. Диагоналът е 4“, резолюцията стандартна 800х480, а технологията IPS е точно тази, която осигурява доброто цветопредаване.

Друг плюс за LG Optimus 2X е дизайнът или по-точно материалите на изработка. Най-после смартфон на LG, за чийто външен вид да нямам никакви забележки. ОК, може би само частта под дисплея можеше да е малко по-тясна.

Какво не ми хареса? Да речем, че интерфейсът, който LG са положили върху Android, не е точно по вкуса ми. Най-вече не ми допада лентата с четирите статични иконки на хоумскрийна. Предвид днешната луда надпревара и сериозна конкуренция, особено при смартфоните с Android, излизането на пазара, ако ще и за месец, с остаряла версия на платформата може да се окаже разколебаващ фактор за много хора.

В момента LG Optimus 2X се продава с договор към VIVACOМ за около 700 лв. В Jeff може да се вземе без SIM карта за 980 лв., което обаче е луда цена.

 

Ако този пост ви е харесал, следващият може да дойде директно на имейла ви - само се запишете!

7.6
Един от най-красивите и добре сглобени смартфони на LG, който предлага мощен процесор и красив дисплей. Софтуерната поддръжка и актуализацията до най-новата версия на Android се оказа основен недостатък за Optimus 2X.
  • Дизайн и изработка 8
  • Дисплей 8
  • Батерия 7
  • Камера 7
  • Производителност 8

Honor 90 с 200 МР камера идва в България + цени и версии

На специално събитие в Париж току-що Honor представи за Европа новия си смартфон Honor 90. Устройството в позиционирано във високия…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer