НачалоИграчкиLG Optimus L – снимки на новата серия смартфони от южнокорейците

LG Optimus L – снимки на новата серия смартфони от южнокорейците

3418
Написана от  nixanbal 12 март 2012
LG Optimus L – снимки на новата серия смартфони от южнокорейците

На Конгреса в Барселона успях да се докосна и до новата серия смартфони на LG – Optimus L. В нея влизат моделите L7, L5 и L3, като никой от тях не предлага кой знае какви характеристики, но идеята им е по-скоро да са основата и по-масовите устройства в тазгодишното портфолио на южнокорейците. И трите устройства имат пластмасов корпус, но са с приятно тънък профил и имайки предвид, че не става дума за флагман, цялостната оценка за дизайна е по-скоро положителна. По-надолу вижте повече за новата серия L, както и поредната богата галерия със снимки...

LG Optimus L7

P2280089

Optimus L7 е най-интересният модел в новата серия, който предлага 4.3“ дисплей и процесор на 1 GHz в тънко 8.7 мм тяло. Смартфонът има 5 МР камера с Full HD видеозапис, NFC, HSDPA поддръжка до 7.2 Mbps и върви под новия Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

LG Optimus L5

P2280108

По-надолу застава LG Optimus L5, който също използва най-актуалната версия на Android, има 4“ дисплей с доста скромна резолюция от 320x480 пиксела и едноядрен процесор на 800 MHz. Камерата е 5 МР, скоростта при сваляне през HSDPA до 3.6 Mbps, има NFC и профил от 9.68 мм.

LG Optimus L3

P2280119

В дъното на тази нова линия смартфони е моделът LG Optimus L3, който за разлика от по-големите си братя върви под Android 2.3 Gingerbread и няма информация кога и дали ще получи Android 4.0. Иначе машинката има компактни размери и приятен дизайн, 3.2“ QVGA дисплей (320х240), 3 МР камера с фиксиран фокус и 800 MHz процесор. Батерията на LG Optimus L3 е с капацитет 1500 mAh, а профилът му е 11.7 мм.

LG Optimus L3 е и първият модел от серията L, който ще стъпи на пазара. Ще се появи още този месец в Русия и други части от Азия, а след това и в други страни, обещават от LG.

Като цяло успехът на тези три апарата зависи изцяло от цената. Ако LG съумее да ги предложи на достатъчно агресивно ниска цена, със сигурност ще се наложат сред масовия потребител и ще укрепят рушащите се позиции на компанията на смартфон пазара. Ако обаче южнокорейците решат да завишат изкуствено цените, излизайки със стратегията, че дизайнът е акцент и струва пари, LG Optimus L са обречени на провал, защото спецификациите са далеч от тези на скъпите конкурентни модели.

5 важни подобрения в камерата на Samsung Galaxy S23 Ultra

Смартфоните от серията Galaxy S23 на Samsung дебютираха на 1 февруари и вече се предлагат на нашия пазар. Аз използвам…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer