НачалоНовиниLG отхвърли слуховете, че ще слее смартфон бизнеса си с Huawei

LG отхвърли слуховете, че ще слее смартфон бизнеса си с Huawei

1953
Написана от  nixanbal 16 декември 2013
LG отхвърли слуховете, че ще слее смартфон бизнеса си с Huawei

LG и Huawei преговарят за сформирането на джойнтвенчър, с който ще слеят бизнес подразделенията си за смартфони и ще се опитат да завладеят по-сериозни позиции на пазара. Това говореха корейските медии през последните дни, но сега LG излезе с официално съобщение, че слуховете са безпочвени и подобни планове не стоят на дневен ред. 

Говорител на корейския производител определя информацията като "абсолютно спекулативна и небазираща се на факти или доказателства". В опровержението се казва, че няма никакви преговори с Huawei, а не е и имало, за което и да е от подразделенията на LG, включително мобилното.

Слуховете всъщност тръгнаха от ETnews, който цитира анализатора Марк Нюман и изказването му, че LG планира сформиране на джойнтвенчър с Huawei с цел да "съживи смартфоните си".

Оказва се, че Нюман е бил цитиран погрешно и сега самият той признава пред Mobile World Live, че просто е определил евентуален подобен развой на събитията като смислен за двете страни. Според него LG има добро портфолио смартфони във всички ценови сегменти, но й липсват отъпкани дистрибуционно канали, особено в развиващите се пазари, където Huawei са силни.  

Най-очакваните смартфони на 2024 г.

В началото на 2024 г. обикновено правим равносметки, но в този материал реших да погледнем напред и към това, което…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer