НачалоНовиниLG патентова дизайн на смартфон със сгъваем дисплей

LG патентова дизайн на смартфон със сгъваем дисплей

1772
Написана от  nixanbal 22 януари 2018
LG патентова дизайн на смартфон със сгъваем дисплей

Гъвкавите дисплеи много скоро ще се появят в крайни устройства на пазара, като освен Samsung изглежда и LG планират анонси в тази посока. Последните сега влязоха в новините с нов патент на смартфон със сгъваем екран и формфактор на джобно тефтерче. 

Патентът е запазен при Световната организация за интелектуална собственост, предава GSMInfo.nl, и представлява хибридно устройство между смартфон и таблет. Преходът между двете става с просто сгъване и разгъване на дисплея. 

lg-design-patent-foldable-device-jul-2017-3

lg-design-patent-foldable-device-jul-2017-5

Има две визии за устройството, които се различават по това от коя страна остава дисплеят след сгъването - от вътрешната или от външната. 

lg-design-patent-foldable-device-jul-2017-variant-3

Все още не знаем кога LG планира първия си смартфон със сгъваем дисплей, нито дали той ще се възползва от по-горния патент. За Samsung знаехме, че целят края на 2018-а за премиера на своето предложение, но наскоро чухме, че срокът е удължен и новини ще чакаме през 2019 г.

5 НЕЩА за Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei Watch GT 2 Pro е сериозна стъпка напред за компанията, която след няколко поколения на своите смартчасовници с този…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer