НачалоНовиниLG представи модул за камери на смартфони с оптичен зуум между 4 и 9 пъти

LG представи модул за камери на смартфони с оптичен зуум между 4 и 9 пъти

1264
Написана от  nixanbal 28 декември 2022
LG представи модул за камери на смартфони с оптичен зуум между 4 и 9 пъти

LG Innotek представи нов модул за камери на смартфони, който предлага продължително оптично приближение от 4 до 9 пъти. Той ще позволи по-гъвкави възможности за зуум само с една камера, а освен това е по-компактен, има оптична стабилизация и е оптимизиран за работа в смартфони с новия премиум чипсет Snapdragon 8 Gen 2.  

Решението на LG дава възможност оптиката на един модул да се движи и да променя фокусното разстояние, като осигурява оптично приближение в обхвата от 4х до 9х. Идеята е рядко срещана при смартфоните, но тази година видяхме подобна, реализирана с модела Xperia 1 IV на Sony. Той предлага продължителен оптичен зуум от 3.5x до 5.2x. 

LG твърди, че тяхната технология е по-прецизна и хаби по-малко енергия при приближение спрямо алтернативни решения. Корейците са добавили оптична стабилизация и твърдят, че са работили съвместно с Qualcomm, за да бъде оптимизиран модулът за смартфони с чипсета Snapdragon 8 Gen 2. 

Адресиран е и проблемът с "гърбиците", които тези по-сложни камери създават върху задния панел на смартфоните. LG твърдят, че са разработили нов дизайн на обектива и нова структура на целия модул. 

Т.нар. "Optical Telephoto Zoom Camera Module" ще бъде представен в детайли на изложението CES 2023 в Лас Вегас, което стартира в първите дни на януари, като остава да разберем и коя ще бъде първата компания, използваща го в свой смартфон. 

Xiaomi 12T Pro дебютира с 200 МР камера и мощния Snapdragon 8+ Gen 1

Xiaomi представи днес новите си смартфон от висок клас в серията 12T, в която влизат Xiaomi 12T и Xiaomi 12T…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer