НачалоНовиниLG пуска на пазара първия в света безжичен телевизор

LG пуска на пазара първия в света безжичен телевизор

855
Написана от  nixanbal 03 август 2023
LG пуска на пазара първия в света безжичен телевизор

По-рано тази година на изложението CES 2023 в Лас Вегас LG представи LG SIGNATURE OLED M (97M3) - първия безжичен телевизор в света, който освен това има и грандиозен екран с диагонал от 97 инча. Днес компанията обяви, че моделът вече е на пазара, макар и засега само в родната ѝ Южна Корея.

Моделът LG 97M3 вече е достъпен в Южна Корея, като плановете са да навлезе на ключови пазари, включително Северна Америка и Европа, по-късно тази година.

97-инчовият модел работи със Zero Connect Box - първото в света безжично решение с технология за излъчване на видео и аудио с 4K 120Hz в реално време.

LG SIGNATURE OLED M е OLED телевизор, напълно освободен от кабели, с изключение на захранващия кабел. Решението на LG за безжичното AV излъчване е разработено, за да помогне на потребителите, които свързват телевизора си с различни устройства, включително периферни, като гейминг конзоли и декодери, като предлага нов, лесен начин за управелние на кабелите и свързаните устройства.

Въпросният Zero Connect Box и свързаните към него устройства могат да са на разстояние до 10 метра от екрана. Той поддържа HDMI 2.1, USB, RF, LAN и Bluetooth.

LG-OLED-97M3 02

Патентованото решение на LG за безжично AV излъчване е способно да предава големи количества данни със скорост 3 пъти по-голяма от съществуващите Wi-Fi 6E стандарти. Zero Connect технологията поддържа също Dolby Vision и Dolby Atmos.

LG SIGNATURE OLED M има елегантния Gallery Design на компанията, който предоставя лесно монтиране плътно до стената.

LG планира да пусне още 83- и 77-инчови OLED evo M модели със Zero Connect технология.

Honor V Purse е концептуален сгъваем смартфон, който изглежда като дамски аксесоар

На изложението IFA 2023 в Берлин току-що Honor обяви, че ще предлага в Европа сгъваемия си модел Magic V2, а…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer