НачалоНовиниLG съдейства на Apple в разработката на iPhone със сгъваем дисплей, твърди нов слух

LG съдейства на Apple в разработката на iPhone със сгъваем дисплей, твърди нов слух

926
Написана от  nixanbal 18 февруари 2021
LG съдейства на Apple в разработката на iPhone със сгъваем дисплей, твърди нов слух

Apple е възложила на LG Display да разработи панел за дисплея на бъдещ iPhone със сгъваем екран, пише китайската DigiTimes, цитирана от macrumors.com. Според източника корейската компания ще съдейства на Apple в разработката на сгъваем OLED панел, който евентуално ще видим до няколко години в реален смартфон.

На този етап не е сигурно, че LG ще бъде избрана от Apple и за финалния iPhone със сгъваем дисплей, като досега се чуваха по-скоро слухове за партньорство със Samsung. 

Разбира се, не е изключено и двете компании да снабдяват Apple със сгъваеми OLED панели за бъдещия им смартфон, или просто все още да е твърде рано за подобно решение и инженерите в Купертино просто да разглеждат опциите си и да разработват прототипи с различни панели. 

Припомням ви, че според по-ранни слухове Apple ще покаже iPhone със сгъваем 7" OLED екран и поддръжка на стилуса Apple Pencil през 2023 г., а темата се проучва от компанията още от 2016 г.

ВИДЕО: 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Watch 3

Заедно с топмодела Galaxy Note 20 Ultra на Samsung беше представен и най-новият смартчасовник на компанията - Galaxy Watch 3.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer