НачалоНовиниLG става част от автомобилната Android инициатива на Google

LG става част от автомобилната Android инициатива на Google

2383
Написана от  nixanbal 30 юни 2014
LG става част от автомобилната Android инициатива на Google

LG е най-новият член на Open Automotive Alliance, който Google сформира през януари т.г., за да пренесе Android в автомобилите. Корейците представиха по време на Google I/O своите нови автомобилни системи, а току-що обявиха, че те ще бъдат на пазара до 2015 г.

На конференцията си миналата седмица Google представи Android Auto - платформа, която позволява лесна връзка и пренасяне на най-важните функции и приложения от смартфоните с Android на автомобилното табло. 

Навигацията, музикалният плейър, съобщенията и контактите и останалите екстри от смартфона ще могат лесно да бъдат пренесени върху големия дисплей на системата в колата, като това ще са същите приложения от мобилния, но с оптимизиран за ползване в движение интерфейс. 

Android Auto

Единственото усложнение в случая е необходимостта смартфонът да бъде свързан към системата чрез кабел, което не звучи като добра перспектива във времето, в което всячески се опитваме да скъсаме с жиците. 

Android Auto

В Open Automotive Alliance на Google членуват още Honda, Audi, GM, Hyundai и NVIDIA. 

Apple Vision Pro - свръхтехнологичните очила, с които Apple иска да покори нови реалности

Apple представи днес на своята конференция за разработчици първите си очила за смесена реалност Apple Vision Pro. Това е най-напредналият…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer