НачалоНовиниLG Wing добавя завъртане към концепцията за смартфон с два екрана на корейците

LG Wing добавя завъртане към концепцията за смартфон с два екрана на корейците

3053
Написана от  nixanbal 15 септември 2020
LG Wing добавя завъртане към концепцията за смартфон с два екрана на корейците

LG Wing е напълно различен от всеки друг смартфон на пазара. С тези думи започва прессъобщението, с което корейците обявиха своя нов смартфон. Действително, макар да заимства идеи от зората на мобилните телефони, днес никой не предлага дори близък като дизайн модел и концепцията за разкриващия се чрез завъртане допълнителен дисплей на LG Wing изглежда още по-интересно. 

LG Wing е интересен преди всичко с нетипичния си дизайн, при който леко завъртане на задния панел настрани разкрива втори дисплей, разположен с основния под формата на кръст. Или по-скоро като буквата "Т". 

LG-WING-03

Главният екран на LG Wing е 6.8", с пропорции 20.5:9, Full HD+ резолюция (2460x1080/395 ppi) и P-OLED панел, под който е скрит скенерът за пръстови отпечатъци. Отдолу има допълнителен 3.9" дисплей с пропорции 1.15 към 1, OLED панел и резолюция 1240х1080 пиксела за гъстота на пикселите от цели 419 ppi.

LG WING Hydraulic-Damper

Производителят посочва, че в т.нар. Swivel Mode едно приложение може да бъде разделено между основния и спомагателния дисплей, но също така има опция те да представят две различни приложения. Потребителят ще може да избира двойки приложения, които да използва на двата екрана.  

Според LG механизмът може да издържи поне 200 000 завъртания - същото число посочват и Motorola за отварянията на своя сгъваем RAZR 5G. 

LG WING Chatting

LG WING Navigation

LG WING Media-Controller

Смартфонът има 64 МР основна камера с бленда f/1.8 и OIS + 13 MP с ултраширок обхват от 117 градуса + 12 МР с още по-широк обхват от 120 градуса и големи пиксели с размер 1.4 µm. Последната е създадена специално за ползване в Swivel Mode. Предлага се и т.нар. Gimbal Motion Camera - режим, в който телефонът се държи по-стабилно за спомагателния екран, а основният служи за визьор. Върху втория екран са достъпни някои контроли, също като при гимбал.

LG WING Side-View

LG Wing се базира на чипсета от висок среден клас Snapdragon 765G с 5G модем, има 8 GB RAM и 128 или 256 GB вградена памет + microSD слот. 

LG-WING-04

Батерията е с капацитет 4000 mAh, има бързо зареждане, както и безжично зареждане. Защитата от прах и вода е IP54, така че не е препоръчително да потапяте апарата. Селфи камерата е 32 МР и е скрита в изскачащ механизъм.

Смартфонът е с размери 169.5 x 74.5 x 10.9 мм и тегло 260 г.

Все още не е ясно кога ще видим LG Wing на пазара у нас и на каква цена. 

Honor ще предлага бъдещите си сгъваемите смартфони и в Европа

В началото на 2022 г. Honor представи първия си смартфон със сгъваем дисплей, Magic V, който за съжаление после не…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer