НачалоВидео ревюLogitech MX Brio е 4K уеб камера с детайлни настройки на образа

Logitech MX Brio е 4K уеб камера с детайлни настройки на образа

844
Написана от  nixanbal

Преди дни Logitech представи новата си уеб камера MX Brio, която е част от Master серията на компанията и е най-добрата в каталога ѝ досега. MX Brio има някои ценни екстри, подобрена 4K картина благодарение на нов сензор и освен това изглежда страхотно. Подробности - в следващите минути.

Премиум дизайн

Започвам с дизайна, който веднага подсказва, че MX Brio е продукт от най-висок клас. Основната част от тялото на камерата е изработено от алуминий с ниско съдържание на въглерод, отзад има пластмасов елемент, а около зоната на прикрепяне към монитора повърхността е гумирана и има дори плочка с лек залепващ ефект с цел повече стабилност. Последното е доста важно за една от новите функции на MX Brio, за която ще ви разкажа след малко.

Тази стойка за прикрепяне към монитора всъщност е доста интелигентно замислена, тъй като позволява лесно и гъвкаво позициониране, независимо от дизайна на екрана. Освен това самата камера се отделя от нея и тук отдолу ще видите, че можете да я поставите на статив, а това е страхотно, ако искате да я използвате в различни ситуации, включително за запис на видеа и туториали.

Logitech MX Brio

Най-приятният детайл от дизайна обаче за мен е ето този въртящ се ринг, който служи за механично откриване и закриване на обектива, така че да не се притеснявате за сигурността си.

Отпред ще видите също светлинен индикатор, както и два насочени микрофона, които използват помощта и на изкуствен интелект, за да направят вашия говор да звучи по-добре при видеоразговори, дори в по-шумна среда. Обхватът на микрофона е около метър - метър и 20 см, но ако държите на перфектен звук или ще говорите от по-голямо разстояние - добра идея е да използвате външен микрофон.

Качество на образа

Logitech MX Brio поддържа 4K резолюция при 30 к/с, а можете да преминете и към 60 к/с, но при по-ниска Full HD резолюция. Камерата използва 8.5 МР сензор Sony Starvis, който има 70% по-големи пиксели от тези в сензора на модела Brio 4K и като цяло е създаден за по-добро представяне при ниска осветеност или просто не най-благоприятните условия.

Logitech MX Brio

Идеята тук е, че уебкамерата може да се ползва както и в офиса, така и в домашния работен кът или пък в движение - ако, да речем, ви се налага да се включите в Zoom разговор от морската си ваканция. При всякакви условия MX Brio ще успее да осигури добър образ и лицето ви ще бъде видимо, дори да нямате перфектното осветление срещу себе си.

Настройки

Logitech MX Brio подобрява автоматично образа, като се старае да покаже лицето ви в по-добра светлина, регулирайки баланса на бялото, експозицията, фокуса и HDR. Всичко това може да се управлява и ръчно в настройките през приложението Logi Options+. Тук има и фини настройки на картината като яркост, контраст, наситеност на цветовете, цветова температура и други. Камерата има доста бърз автофокус, който реагира адекватно, ако искате например да покажете нещо отблизо и го поднесете към обектива.

Logitech MX Brio

Обхватът на обектива между другото е доста широк - до 90 градуса, но може да изберете опция да бъде и по-тесен, за да хваща по-малко от обкръжението ви. Другите две предварително зададени опции са 78 градуса и 65 градуса, но има и слайдер, с който можете да зуумнете за по-фини настройки.

Show Mode

Така стигам до една от новостите, за която споменах, че ще ви разкажа в началото. Това е т.нар. Show Mode - режим на показване, който позволява да наклоните камерата надолу към работния си плот, за да покажете например някакви скици, документи, записките си и т.н. В моя случай това би могло да бъде полезна екстра, ако реша да правя разопаковане на продукт и искам да го излъча или запиша с MX Brio. Тъкмо заради тази подвижност на камерата по-рано споменах, че е важно тя да се захване добре на монитора, така че да бъде стабилна, когато променяте ъгъла.

Logitech MX Brio

Е, това беше моето представяне на MX Brio - най-добрата уебкамера на Logitech досега, а също и най-добрата, която аз съм използвал някога. Хареса ми както дизайнът на устройството, така и богатитят набор настройки на картината, функцията Show Mode и 4K образът, който остава приличен дори при ниска осветеност.

Електромобилът на Xiaomi ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.78 секунди и има до 800 км пробег

Xiaomi повдигна сериозно завесата над първия си електромобил, който ще се предлага под името SU7. Луксозно изглеждащото возило обещава отлични…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer