НачалоНовиниLogitech MX Mechanical е първата механична клавиатура в серията Master

Logitech MX Mechanical е първата механична клавиатура в серията Master

3288
Написана от  nixanbal 25 май 2022
Logitech MX Mechanical е първата механична клавиатура в серията Master

Logitech представи новата си клавиатура MX Mechanical, която е първата механична клавиатура в серията Master. Компанията казва, че акцентът при този модел е изцяло върху усещането, което създава при писане, а целевата аудитория все така са създателите на съдържание и софтуерните разработчици, които обаче са изкушени от свойствата на геймърските клавиатури.

Ползвам Logitech MX Mechanical от няколко дни, след като досега, знаете, съм бил с MX Keys. Новият модел е доста сериозна промяна най-вече в усещането при писане и определено ми трябваше малко време, за да свикна с него. Всъщност още свиквам. Обратната връзка от нископрофилните механични суичове е съвсем нова за мен, но интересното е, че клавиатурата сякаш е по-тиха, отколкото стандартна механична. Logitech предлага модела с три вида суичове - тихи, кликващи и линейни, като предстои да разберем дали и трите ще се предлагат в България.

Logitech MX Master

Logitech MX Mechanical

Иначе MX Mechanical носи всички ценни екстри на MX Master, включително умната подсветка, която си служи със сензор за околната осветеност, за да регулира силата си автоматично и има сензор за близост, който я активира, щом поднесете дланите си към нея. Подсветката има 6 режима на работа - Static, Contrast, Breathing, Waves, Reaction и Random.

Logitech MX Mechanical

Аз използвам пълноразмерната версия MX Mechanical, която включва и нъмпад, но Logitech пуска модела и в Mini вариант, какъвто познаваме от MX Keys. При него нъмпад липсва, а това е супер за хората, които нямат нужда от такъв или имат по-компактни бюра и искат да спестят малко място. Цената на MX Mechanical Mini е с 20 евро по-ниска.

Logitech MX Mechanical

Logitech MX Mechanical

Клавиатурата е хибриден модел и е подходяща за използване с Windows и с Mac, така че може да ви липсват някои клавиши, но в обновения софтуер Logi Options+ можете да настроите всичко и да персонализирате бутони, както ви е удобно и сте свикнали да ползвате досега.

Можете да свържете клавиатурата с компютъра чрез Bluetooth (в моя случай) или чрез собствената Logi Bolt безжична технология на компанията, която се препоръчва за надеждна и сигурна връзка например в офиса, когато около вас е пълно и с друга Bluetooth периферия. Клавиатурата може да се свърже с до три различни устройства и е съвместима с Windows, macOS, iPadOS, Android, Chrome OS и Linux. Ако използвате и мишка MX, можете да разчитате на функцията Logitech Flow, с която прехвърляйки курсора към друг екран, клавиатурата също автоматично вече работи с него.

Logitech MX Mechanical

MX Mechanical има по-издръжлива батерия спрямо MX Keys, като производителят обещава до 15 дни време на ползване с едно зареждане с включена подсветка. Ако не използвате подсветка, както в моя случай, можете да изкарате до 10 месеца без презареждане - два пъти повече спрямо другия модел. Презареждането все така става през универсалния USB C, което е супер, като за 15 минути си осигуряване пълен ден време на работа.

Logitech MX Mechanical

Цената на Logitech MX Mechanical е 349 лв. за пълноразмерния вариант, който виждате при мен, или 319 лв. за версията Mini. Излиза на пазара в България до дни.

Logitech MX Master 3S

Заедно с клавиатурата Logitech представи и новата си мишка MX Master 3S, която се различава от популярната MX Master 3 по няколко ключови показателя. 

Low Resolution JPG-MX Mechanical BOB Combo Graphite MX Master 3 Graphite

Новият модел е с 90% по-тих клик, което е особено полезно за офис среда или в домашния офис, ако постоянното кликване с мишката смущава околните. Сензорът е втората разлика с предишния модел, като вече се използва 8000 DPI оптичен сензор (4000 DPI при MX Master 3), който проследява движението върху почти всякакви повърхности, включително стъкло и предлага бърза работа с монитори с висока резолюция. Третата промяна е новият цвят Pale Gray. 

mx-master-3s-mouse-top-side-view-pale-gray

Цената на MX Master 3S е 259 лв.

Официална премиера на Samsung Galaxy S24 Ultra: генеративен изкуствен интелект, Snapdragon 8 Gen 3 и нова камера за 5х зуум

Samsung представи току-що в Сан Хосе, Калифорния, новите си флагмани в серията Galaxy S24, като начело е премиум смартфонът Galaxy…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer