НачалоНовиниLTE в България – един проект на nixanbal.com

LTE в България – един проект на nixanbal.com

4087
Написана от  nixanbal 09 февруари 2012
LTE в България – един проект на nixanbal.com

LTE? Допреди половин година в България не се говореше за това понятие и освен хората с по-сериозен интерес в областта на мобилните комуникации, едва ли много от нас са били съвсем в крак. LTE или Long Term Evolution е нов мрежови стандарт от четвърто поколение (4G*), който идва като следващата стъпка в развитието на операторските 3G мрежи, познати на всички. Основната разлика е, че LTE предлага много по-високи скорости за пренос на данни, а също и по-голям капацитет.

И понеже самият аз не съм специалист, а освен другото не избрах и инженерния профил на Телекомуникациите в унивеситета, реших да се обърна към хората, които стоят зад развитието на LTE в България. Мобилните оператори и доставчиците на оборудване са именно хората, които са част от процеса.

Те могат най-точно да отговорят на вашите и моите въпроси около новото поколение мрежи, да ни разкажат какви са ползите за нас, какви са трудностите, какво е бъдещето на мобилния широколентов интернет и кога ще настъпи ерата на LTE в България.

Ако всичко това ви звучи интересно, радвам се да ви съобщя, че на блога nixanbal.com стартира проектът, озаглавен „LTE в България“. Очаквайте от утре, петък 10 февруари, поредица от интересни и разнообразни материали , след които вярвам, че LTE вече няма да е поредното неясно съкращение!

4G* - така е прието да се нарича, но всъщност LTE не е точно 4G. Повече за това в следващите публикации от проекта „LTE в България“!

ТЕСТ ДРАЙВ: По бреговете на Сардиния с новото електрическо Renault ZOE

В началото на октомври пътувах до Сардиния, където се проведе международният тест драйв на новото Renault ZOE. Популярният електрически модел,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer