НачалоНовиниMacBook Air ще се предлага в два нови размера, но няма да използва mini-LED

MacBook Air ще се предлага в два нови размера, но няма да използва mini-LED

998
Написана от  dessyteneva 25 март 2022
MacBook Air ще се предлага в два нови размера, но няма да използва mini-LED

От доста време се говори, че тази година Apple ще предложи изцяло нов MacBook Air, а тази седмица се появиха слухове, че догодина ще видим и негова 15-инчова версия. И докато все още не е категорично, че вторият модел ще влезе в серията Air или ще бъде просто новият MacBook, според анализатора Рос Йънг екраните на двете устройства няма да са с mini-LED панели и няма да предлагат технологията ProMotion на Apple.

В Twitter Йънг уточнява, че MacBook Air 2022 ще има размер на дисплея от 13.6”, или с 0.3” повече от настоящия модел. Разликата най-вероятно ще се получи от по-тънките рамки след редизайна.

По-рано анализаторът съобщи, че Apple работи и върху по-голям 15” модел MacBook Air, който ще излезе на пазара през 2023 година, а с това потвърди прогнозите на Минг-Чи Куо и Марк Гурман. Куо обаче твърди че това устройство няма да се нарича MacBook Air, а може да бъде просто MacBook. Йънг допълва, че точният размер на дисплея му ще е 15.2”, или с 0.2” по-малко от предлагания допреди няколко години MacBook Pro. Ако приемем, че това ще се дължи на тънките рамки, новият MacBook може да е доста по-компактен в сравнение с вече спрения от производство 15” MacBook.

За съжаление се очаква нито един от новите модели MacBook (Air) да не разполага с mini-LED панел за екрана си или с технологията за висока опреснителна честота ProMotion на Apple. Според източника лаптопите ще имат LCD дисплеи, за да може компанията да поддържа по-ниски цени в сравнение с MacBook Pro.

5-те най-важни нови екстри на Samsung Galaxy S24 Ultra

След като първоначалният шум около премиерата на серията Galaxy S24 в Сан Хосе поотмина, време е да си поговорим за…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer