НачалоНовиниМакар и със закъснение, Huawei P50 Pro и сгъваемият Huawei P50 Pocket ще излязат в Европа

Макар и със закъснение, Huawei P50 Pro и сгъваемият Huawei P50 Pocket ще излязат в Европа

4295
Написана от  nixanbal 09 януари 2022
Макар и със закъснение, Huawei P50 Pro и сгъваемият Huawei P50 Pocket ще излязат в Европа

Huawei P50 Pro е флагманът на компанията за 2021 г. и въпреки че по традиция такъв излиза през пролетта, този модел беше обявен едва през юли. При това само в Китай. В края на миналата година Huawei представи и нов сгъваем смартфон под името Huawei P50 Pocket, като и той тогава дебютира само в родината си. Оказва се обаче, че и двете устройства все пак ще стигнат до световния пазар, а премиерата им е насрочена за 12 януари. 

Точно така - изглежда и феновете в България ще могат да се докоснат до най-новите смартфони на Huawei от висок клас, пък дори и със закъснение. 

Информацията за предстоящата световна премиера на устройствата за 12 януари беше потвърдена официално в социалните мрежи от профила на Huawei Малайзия.

Huawei P50 Pro

Очаква се Huawei P50 Pro извън Китай да не използва фирмения чипсет Kirin 9000, а да бъде с 4G версията на Snapdragon 888, допълнен от 8 GB RAM + 256 GB вградена памет. 

Huawei P50 Pocket

Сгъваемият Huawei P50 Pocket пък ще използва същия чипсет и ще има версия с до 12 GB RAM + 512 GB памет.

За втория модел знаем, че ще излезе с Android, покрит от фирмения интерфейс EMUI 12, а не с HarmonyOS, което вероятно ще важи и за глобалната версия на P50 Pro. Припомням ви, че в Китай и двата модела са с HarmonyOS. 

Разбира се, можете да очаквате и ревюта на смартфоните, щом пристигнат на българска земя. 

MWC 2023: Най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона

Здравейте от Барселона и Mobile World Congress (Световния мобилен конгрес), където съм на живо за 12-а поредна година! Това е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer