НачалоНовиниМакс е на финала на сделка с нов стратегически партньор, има нов главен изпълнителен директор

Макс е на финала на сделка с нов стратегически партньор, има нов главен изпълнителен директор

4620
Написана от  nixanbal 02 декември 2016
Макс е на финала на сделка с нов стратегически партньор, има нов главен изпълнителен директор

4G операторът Макс обяви, че Андрей Расийски (на снимката горе) застава начело на компанията, поемайки поста от Нейчо Величков. Една от първите задачи за новия главен изпълнителен директор ще бъде да "адаптира компанията спрямо предстоящи промени в инвестиционните й планове".

Слизането от поста на главен изпълнителен директор Нейчо Величков обяснява като лично решение, което идва година и половина след встъпването му в длъжност. Величков ще продължи да бъде външен консултант на компанията и нейните акционери.

На негово място ще застане Андрей Расийски, който е в Макс от 2013 г. и досега е главен технически директор в компанията. Преди това Расийски е бил системен инженер в Института за изследвания и развитие към Българската армия, от 2004 до 2009 г. е директор „Мрежова архитектура и инженерни технологии“ в БТК, след което се присъединява към Vestitel BG като главен технически директор и изпълнителен директор на българския офис. В периода 2010 - 2013 г. е и председател на Съвета на директорите на гръцкия офис на Vestitel.

Макс е на финала на дълго отлагана сделка с нов стратегически партньор, става ясно от разпространеното днес прессъобщение, а ето и какво каза Андрей Расийски за nixanbal.com:

"През последната година ясно заявяваме, че проявяваме интерес към партньорство с друг оператор и че имаме нужда от още инвестиции. Стартирахме процес по намиране на национален или международен стратегически партньор. Очакваме скоро да имаме резултат, който да можем да обявим."

От Макс не уточняват какво точно ще се случи и дали компанията ще има нов собственик и вече стратегически инвеститор, или става дума за някакъв вид партньорство с друга компания. Очакваме новините в близко бъдеще, а аз ще ви държа в течение. 

MWC 2023: Най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона

Здравейте от Барселона и Mobile World Congress (Световния мобилен конгрес), където съм на живо за 12-а поредна година! Това е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer