НачалоНовиниМастило до входната врата, или какво представлява HP Instant Ink

Мастило до входната врата, или какво представлява HP Instant Ink

6626
Написана от  nixanbal 15 юли 2021
Мастило до входната врата, или какво представлява HP Instant Ink

Когато от HP ми се обадиха, за да ми разкажат за Instant Ink, признавам си, не бях чувал за услугата. Помислих си, че след Netflix и Spotify, сега и принтерът ми може да си има собствена абонаментна услуга, а когато се запознах с детайлите, оказа се, че в това има логика и още повече смисъл на фона на съвременния живот, в който офисът за много от нас е у дома. Конкретно в моя случай ситуацията е такава вече 10 години.

HP Instant Ink всъщност е услуга, която ви осигурява навременна доставка на мастило за принтера до входната врата и освен че месечният й абонамент се регулира и напасва спрямо консумацията ви, по този начин сте сигурни, че няма да останете с половин разпечатана страница, точно когато най-много имате нужда принтерът ви да е в кондиция.

Какво е HP Instant Ink

Абонаментната услуга Instant Ink на HP ви позволява да изберете план според собствените си нужди и да плащате точно толкова, колкото използвате. Този план се определя на база броя страници, които принтирате на месец, а най-хубавото е, че базовият е за 15 страници/месец. За мен това беше важен въпрос, защото понякога ми се случва да нямам нито една разпечатана страница в продължение на седмица или две, но в други месеци успявам да стопя целия пакет хартия за нула време.

HP Instant Ink @ nixanbal.com

Instant Ink дава възможност планът да се променя постоянно и при нужда да преминете към по-висок или пък да прехвърлите неизразходвания капацитет за следващия месец, ако се окаже, че сте имали по-пестелив на печат период. Отказ от услугата също е възможен по всяко време, а има и опция да я поставите на пауза, когато например планирате по-дълга отпуска или пътуване.

Как работи

За да се абонирате за HP Instant Ink, трябва да разполагате с принтер на HP, съвместим с услугата и да се регистрирате в сайта https://www.hp.com/bg-bg/printers/instant-ink.html.

Ако вече имате принтер на HP и искате да проверите, дали той е съвместим с Instant Ink, можете да го направите тук: https://www.hp.com/bg-bg/printers/instant-ink.html#modal=modal-eligible-printers.

HP Instant Ink @ nixanbal.com

HP Instant Ink @ nixanbal.com HP Instant Ink @ nixanbal.com

HP Instant Ink @ nixanbal.com

По време на процеса на регистрация ще трябва да посочите кой е вашият принтер, за да сте сигурни, че може да се използва с услугата, а накрая да изберете и план според месечната си консумация. Тази абонаментна такса включва както мастилото, така и доставката до прага на входната ви врата, а също и нещо, което ще зарадва потребителите с еко съзнание - взимане обратно и рециклиране на старите консумативи.

HP Instant Ink @ nixanbal.com

Едно от най-ценните неща е, че когато мастилото намалее, устройството изпраща сигнал и от HP автоматично организират доставката. Целта е потребителите да не усетят неудобство от подмяната на консумативите и този процес да се случва с по-малко стрес и дори незабелязано.

За кого е

Един от най-важните въпроси, на които потърсих отговор, когато се запознавах с Instant Ink, беше за кого е тази услуга. Кои са потенциалните потребители и за кого изобщо е създадена. Оказва се, че HP предвиждат Instant Ink да се използва основно в домашни условия, с принтерите, които хората имат в работния си кът или във вече добре организирания си домашен офис. Стартъпи и по-малки бизнеси също са потенциални клиенти на услугата, но самият факт, че най-базовият план започва от 15 страници месечно потребление, подсказва, че на фокус са тъкмо потребителите с домашен офис.

HP Instant Ink @ nixanbal.com

HP Instant Ink @ nixanbal.com

Имайте предвид, че в момента в България HP Instant Ink се предлага за мастиленоструйни принтери, но по-късно тази година ще обхване и лазерни машини на компанията.

Колко струва

Няма универсален отговор на този въпрос, защото става въпрос за напасваща се към персоналните нужди на всеки потребител услуга. Стартовият план е с месечна такса от 1.99 лв. за 15 страници потребление, което до голяма степен покрива например моите нужди през по-голямата част от годината, но се предлагат различни варианти за надграждане, стигащи до 700 страници на месец.

Според проучване, което HP са поръчали в края на 2020 г., услугата може да спести до 70% от разходите за мастило или 50% от тонер.

HP Instant Ink @ nixanbal.com

HP+

Планирайки абонамент за услугата Instant Ink, може би е важно да сте запознати и какво означава HP+. Това е актуалното портфолио принтери на HP, създадени за умен печат, както го наричат от компанията. А това всъщност означава, че потребителите получават комбинация от хардуер (самата машина за печат), облачна услуга и абонаментната услуга за печат Instant Ink.

Принтерите от портфолиото HP+ идват с една година допълнителна гаранция, възможност за печат и следене на потреблението през приложението HP Smart, както и безплатен 6-месечен период за ползване на Instant Ink, за която говорихме дотук.

HP Instant Ink @ nixanbal.com

Това е HP Instant Ink - услуга за съвременния домашен офис, която прави използването и поддръжката на принтера по-лесен и дори незабележим процес. Харесва ми идеята, че абонаментът за Instant Ink не само прави нещата по-удобни, но и реално намалява разходите за мастило, като в същото време има и еко елемент заради съпътстващото рециклиране на изразходваните консумативи. Възможността за лесна промяна, отказ и дори паузиране на услугата също е изключително ценна, но може би най-важното е, че няма да преживеете вече онази ситуация, в която сте останали без мастило в най-важния момент.

Xiaomi Robot Vacuum X10+ - най-напредналият технологично робот прахосмукачка на компанията

Xiaomi е един от популярните брандове, когато става дума за роботи прахосмукачки, като самият аз използвам у дома един от…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer