НачалоНовиниMeeGo остава в историята, става част от Tizen

MeeGo остава в историята, става част от Tizen

3144
Написана от  nixanbal 28 септември 2011
MeeGo остава в историята, става част от Tizen

MeeGo, платформата, под която върви смартфонът Nokia N9, остава в историята и занапред ще бъде част от нов проект – Tizen. Проектът за изграждането на нова операционна система ще бъде воден от фондацията Linux, подкрепен от няколко други компании и управляван от технически екип, сформиран от Intel и Samsung.

При Tizen фокусът се измества към HTML5, като платформата ще бъде отново с отворен код, ще се разработва на база позната и подобрена инфраструктура и ще намира приложение при различни устройства – таблети, нетбуци, телефони, смарт телевизори, системни за информация и забавление в автомобилите и други.

„Вярваме, че бъдещето принадлежи на HTML5, с изключение на малък процент приложения, и сме твърдо убедени, че инвестициите ни трябва да се пренасочат към HTML5“, пише в сайта на MeeGo.

През следващите два месеца ще се работи усилено, за да бъде възможно настоящите потребители на MeeGo да преминат лесно към Tizen, а също и разработчиците на платформата. А SDK и първото издание на Tizen можем да очакваме през първото тримесечие на 2012 г.

Още за Tizen на сайта Tizen.org.

Honor ще предлага бъдещите си сгъваемите смартфони и в Европа

В началото на 2022 г. Honor представи първия си смартфон със сгъваем дисплей, Magic V, който за съжаление после не…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer