НачалоНовиниОфициално: Windows Phone 8 поддържа двуядрени процесори, HD и страхотни игри

Официално: Windows Phone 8 поддържа двуядрени процесори, HD и страхотни игри

4278
Написана от  nixanbal 20 юни 2012
Официално: Windows Phone 8 поддържа двуядрени процесори, HD и страхотни игри

Microsoft в момента представя новата си платформа Windows Phone 8, която ще се появи в смартфони през есента, но още сега знаем някои от подробностите за нея. Windows Phone 8 ще поддържа двуядрени процесори и екрани с HD резолюция, microSD карти памет и най-после истински хитови игри.

Освен WVGA резолюция бъдещите смартфони под Windows Phone 8 ще поддържат още HD 1280x720 и WXGA 1280x768 пиксела. Върху картите памет от стандарта microSD потребителите ще могат да инсталират игри и приложения, а също и да складират снимки, видео и музика.

Визията на хоумскрийна при Windows Phone 8 е много променена, позволява различни размери на плочките.

Всички приложения за Windows Phone 7.5 ще вървят и под Windows Phone 8, но настоящите устройства със старата версия няма да получат ъпдейт. Кофти новини, но се очакваха - много от новите неща в Apollo изискват по-мощен хардуер или хардуерни компоненти, които липсват в по-старите модели.

2323

Windows Phone 8 е смяна на поколенията в Windows Phone и затова няма да се поддържа от стари устройства. Но Microsoft ще предложи ъпдейт до версия 7.8. С него потребителите ще получат новия изглед на хоумскрийна - с различни по размер плочки, както и някои други екстри. 

Без Windows Phone 8 за настоящите смартфони с платформата, но те ще получат ъпдейт до версия 7.8.

От следващата седмица настоящите смартфони Lumia ще получат нови екстри. DLNA поддръжка, нова версия на Nokia Music 3.0, четири нови екстри за камерата - т.нар. Camera Extras.

windows phone 8

Nokia Lumia ще получат също ъпдейт и на трите Maps приложения. Nokia Drive например ще може да научава маршрута ви към вкъщи след работа и ще може да изчислява за колко време ще стигнете от едно място до друго.

Позвъняване по Skype ще изглежда точно като нормално входящо повикване - това ще важи за всички VoIP приложения. Освен това всички тези приложения ще могат да вървят на заден фон.

Untitled12

В смартфоните с Windows Phone 8 ще можем не само да стартираме приложения с гласови команди, но и да ги контролираме с такива.

Windows Phone 8 най-после ще има и поддръжка на български език. Един от общо 50 поддържани.

Бъдещите устройства с новата версия на мобилната платформа на Microsoft ще зарадват и геймърите с истински интересни игри и хитови заглавия, които досега бяха достъпни само за други операционни системи. Очакват се например новата Aslphalt 7: Heat и NOVA 3 - всъщност две от любимите ми игри. Draw Something и още хитови игри също ще бъдат пренесени на Windows Phone 8.

Ако си купите смартфон с Windows Phone 8, ъпдейтите за него ще получавате по въздуха и Microsoft обещава поне 18 месеца поддръжка.

Ревю на смарт електрическата четка за зъби Oral-B iO 10

В канала на nixanbal обикновено си говорим за ъпгрейди на телефони, но този път ще ви разкажа за новата четка…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer