НачалоНовиниMicrosoft очаква да привлече нови потребители на Windows Phone чрез Cortana

Microsoft очаква да привлече нови потребители на Windows Phone чрез Cortana

3137
Написана от  nixanbal 15 юни 2014
Microsoft очаква да привлече нови потребители на Windows Phone чрез Cortana

Искаме да направим Cortana толкова добра, че нашите клиенти на Windows Phone да привлекат всичките си познати към тази платформа, написа в Twitter акаунта си Маркус Аш, програмен мениджър на проекта Cortana в Microsoft. Аш публикува в социалната мрежа цял списък с планове за развитието на Cortana, които включват популяризирането на гласовия асистент в повече страни, а след това евентуално и пренасянето му към други платформи...

Вероятността Cortana някога да излезе за iOS и Android засега е само идея

Cortana е гласовият асистент на Windows Phone, който беше представен по-рано тази година с версия 8.1 на операционната система. Интелигентният софтуер се учи от навиците на потребителя и с времето става все по-умен, с което е достойна конкуренция на Google Now и Siri при Android и iOS. 

Според Аш приоритет за Microsoft е да направи Cortana достъпна в повече страни, а след това да започне по пренасянето й към машините с Windows.

Едва след това би бил на дневен ред въпросът дали гласовият асистент да бъде пренесен към iOS и Android, но така или иначе от Microsoft заявяват, че най-добра функционалност Cortana винаги ще предлага под Windows. 

Samsung The Freestyle 2nd Gen е преносима станция за забавления със 100" екран

Това цилиндрично малко устройство вече стана доста популярно с първото си издание, а сега у мен е неговата втора версия.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer