НачалоНовиниMicrosoft официално се отказва от Windows 10X

Microsoft официално се отказва от Windows 10X

1416
Написана от  nixanbal 19 май 2021
Microsoft официално се отказва от Windows 10X

Microsoft обяви официално, че се отказва от версията Windows 10X на своята платформа. Това е олекотена модификация на Windows 10, която първоначално трябваше да се появи за нов тип устройства с два екрана, след което щеше да бъде предназначена за по-достъпни лаптопи, а днес в крайна сметка беше окончателно погребана. Както много други продукти в историята на Microsoft.

Windows 10X беше обявена в края на 2019-а заедно с интересното устройство с два екрана Microsoft Surface Neo. През 2020 г., след началото на световната пандемия и бума в продажбите на РС-та, компанията обяви, че Windows 10X всъщност ще се появи на лаптопи, които вероятно щяха да са конкуренция на хромбуците. 

Днес вече Windows 10X има статус да още един загърбен проект от Microsoft, като компанията обяви, че характеристики на платформата ще бъдат интегрирани в основната Windows 10. 

Актуализация за Windows 10 вече стартира, но по-сериозен ъпдейт е планиран за октомври 2021 г. Той ще включва и сериозни визуални промени по операционната система, включително нови системни икони и подобрения по File Explorer.

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer