НачалоНовиниMicrosoft оптимизира лентата за задачи на Windows 11 при ползване на таблет

Microsoft оптимизира лентата за задачи на Windows 11 при ползване на таблет

2146
Написана от  Desi 25 февруари 2022
Microsoft оптимизира лентата за задачи на Windows 11 при ползване на таблет

Windows 11 трябва да поддържа всички видове персонални компютри – настолни, лаптопи, хибридни и таблети. Затова, в опит да подобри потребителското изживяване конкретно на таблети, Microsoft тества оптимизирана лентата със задачи, която автоматично да се скрива, показвайки само най-важната информация и оставяйки повече работно пространство на екрана.

Таблетите и хибридните компютри разполагат с по-малки дисплеи и за тях пестенето на работно пространство на екрана е от решаващо значение за ефективна работа. От друга страна обаче, когато работите с множество прозорци, бихте искали да имате повече опции за управление. Затова и новият таскбар на Windows 11 има две положения – свито и разширено.

windows 11 taskbar

В свито положение липсва лентата за задачи, като вместо това операционната система показва само тънка линия с икони и бутон, който я връща обратно при нужда. В разширено състояние таскбарът показва пълната лента със задачи, която е оптимизирана за докосване и понастоящем е налична само за избрани системи.

Всичко това много наподобява iPadOS на Apple, където лентата със задачи също изчезва, когато някое от приложенията е на цял екран. За сега тази функция е само тестова и все още е недостъпна за всички тестови потребители, тъй като компанията ще наблюдава обратната връзка, преди да я предостави на по-широк кръг потребители.

5 важни подобрения в камерата на Samsung Galaxy S23 Ultra

Смартфоните от серията Galaxy S23 на Samsung дебютираха на 1 февруари и вече се предлагат на нашия пазар. Аз използвам…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer