НачалоНовиниMicrosoft придобива Activision Blizzard за $68.7 милиарда

Microsoft придобива Activision Blizzard за $68.7 милиарда

2174
Написана от  nixanbal 18 януари 2022
Microsoft придобива Activision Blizzard за $68.7 милиарда

Microsoft обяви, че придобива Activision Blizzard, създатели на някои от най-популярните игри, за сумата от $68.7 милиарда. Според Microsoft това ще ускори навлизането им в гейминг бизнеса при РС, конзолите, мобилни телефони и облака. Нещо повече - технологичният гигант вижда сделката като инвестиция в метавселената. 

Планираното придобиване включва емблематични франчайзи, като Warcraft, Overwatch, Call of Duty, Diablo и Candy Crush. С приключването на сделката Microsoft ще се превърне в третата най-голяма гейминг компания в света по приходи (след Tencent и Sony). 

Главният изпълнителен директор на Activision Blizzard, Боби Котик, и екипът му ще запазят позициите си, като вече ще докладват пред Фил Спенсър, главен изпълнителен директор на Microsoft Gaming. 

Очаква се сделката да бъде приключена през фискалната 2023 г. Тя вече е била одобрена от бордовете на директорите на Microsoft и Activision Blizzard.  

MWC 2023: Най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона

Здравейте от Барселона и Mobile World Congress (Световния мобилен конгрес), където съм на живо за 12-а поредна година! Това е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer