НачалоНовиниMicrosoft придобива Activision Blizzard за $68.7 милиарда

Microsoft придобива Activision Blizzard за $68.7 милиарда

1969
Написана от  nixanbal 18 януари 2022
Microsoft придобива Activision Blizzard за $68.7 милиарда

Microsoft обяви, че придобива Activision Blizzard, създатели на някои от най-популярните игри, за сумата от $68.7 милиарда. Според Microsoft това ще ускори навлизането им в гейминг бизнеса при РС, конзолите, мобилни телефони и облака. Нещо повече - технологичният гигант вижда сделката като инвестиция в метавселената. 

Планираното придобиване включва емблематични франчайзи, като Warcraft, Overwatch, Call of Duty, Diablo и Candy Crush. С приключването на сделката Microsoft ще се превърне в третата най-голяма гейминг компания в света по приходи (след Tencent и Sony). 

Главният изпълнителен директор на Activision Blizzard, Боби Котик, и екипът му ще запазят позициите си, като вече ще докладват пред Фил Спенсър, главен изпълнителен директор на Microsoft Gaming. 

Очаква се сделката да бъде приключена през фискалната 2023 г. Тя вече е била одобрена от бордовете на директорите на Microsoft и Activision Blizzard.  

5 полезни идеи за новия ви Samsung Galaxy Watch5

Samsung Galaxy Watch5 е един от най-функционалните смарт часовници, които потребителите на Android смартфон биха могли да си купят в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer