НачалоНовиниMicrosoft се връща в играта с новия си Android смартфон Surface Duo

Microsoft се връща в играта с новия си Android смартфон Surface Duo

3773
Написана от  nixanbal 02 октомври 2019
Microsoft се връща в играта с новия си Android смартфон Surface Duo

На голямото си събитие днес Microsoft представи цял куп нови модели Surface, като черешката на тортата беше първият смартфон в серията - Surface Duo. Устройството има причудлив дизайн с два отделни дисплея, които се затварят един към друг като страниците на книга, но далеч по-интересен от дизайна е фактът, че операционната система е от Google. 

Microsoft Surface Duo има формата на книга, но екраните са отделни, а не един, който се сгъва. Подобна концепция имаме и при LG G8X и аксесоара му Dual View. 

При Surface Duo двата дисплея са с 5.6" диагонал (около 8" общо, когато се разгънат двата един до друг), като идеята е върху всеки от тях да може да се използва различно приложение. Има опция устройството да се обърне в хоризонтален режим, като така долният екран да се използва за виртуална клавиатура или контролери при игра. 

Surface Duo

Освен самата изненада от поява на смартфон под логото на Microsoft, Surface Duo е необичаен продукт и заради това, че използва Android OS. Версията изглежда е силно модифицирана от производителя, така че да напомня на новия Windows 10X, създаден без Start меню тъкмо за устройства с два дисплея, какъвто е и новият таблет Surface Neo. 

Все още е рано да говорим за детайли в спецификациите, тъй като смартфонът Microsoft Surface Duo ще излезе на пазара след повече от година - около коледните празници на 2020 г. Или поне плановете са такива. Добрата новина от това е, че разработчиците имат време да създадат нови приложения, които да са подходящи за ползване върху новия тип хардуер. 

Според Wired смартфонът на Microsoft използва чипсет Snapdragon 855, но някои елементи от хардуера му не са финализирани, като например дали изобщо да има основна камера. Да се надяваме, че след 1 година конфигурацията на Surface Duo ще бъде актуализирана и адекватна за пазара тогава. 

Microsoft

На събитието си днес Microsoft представи още споменатия таблет с два дисплея и Windows 10X под името Surface Neo, както и Surface Pro 7, Surface Laptop 3, Surface Pro X и безжичните слушалки тип тапи Surface Earbuds.

Ревю на Samsung Galaxy Watch6 Classic

Galaxy Watch6 Classic бележи завръщането на Samsung към дизайна с въртящия се безел около дисплея, след като миналата година вместо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer