НачалоНовиниMicrosoft ще замени паролите в Windows 10 с биометрия или PIN код

Microsoft ще замени паролите в Windows 10 с биометрия или PIN код

1614
Написана от  kris.romanov 12 юли 2019
Microsoft ще замени паролите в Windows 10 с биометрия или PIN код

Паролите за достъп до личните ни компютри скоро може да останат в миналото, защото Microsoft ще предложи възможност за заключване на PC-тата с биометрични данни или PIN код вместо сложни комбинации от букви, символи и цифри. Опцията за използване на парола се очаква да изчезне със следващия голям ъпдейт на Windows 10, пише The Verge.  

След премахване на паролите компютрите с операционната система на Microsoft ще се отключват чрез сканиращата лица технология Windows Hello, чрез скенери за пръстови отпечатъци или PIN код.

PIN кодът е по-проста комбинация от цифри спрямо сложните пароли, но според Microsoft е дори по-сигурна защита, защото се пази на устройството, а не в мрежата. 

passwordless

За да изчезне паролата от опциите за влизане в профила, потребителите ще трябва да влязат в Settings > Accounts > Sign-in options и да маркират "On" на опцията "Make your device passwordless", обясняват от Microsoft.

Биометрията става все по-популярен метод за удостоверяване самоличността на потребителя и при съвременните разплащателни методи (мобилни портфейли).

Samsung представи новите си AI телевизори за 2024 г., започва кампания по предварителни поръчки

Преди дни ви разказах за моя 8K Neo QLED телевизор у дома, а днес е време за следващото поколение. Samsung…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer