НачалоНовиниМишките и клавиатурите на Apple все още се зареждат през Lightning, а не през USB-C порт

Мишките и клавиатурите на Apple все още се зареждат през Lightning, а не през USB-C порт

274
Написана от  nixanbal 31 октомври 2023
Мишките и клавиатурите на Apple все още се зареждат през Lightning, а не през USB-C порт

На снощното си събитие Apple представи новите си чипове M3 и новото поколение на лаптопите си MacBook Pro и настолния компютър iMac. Заедно с тях се очакваше да видим и периферни устройства, използващи USB-C за зареждане, но се оказа, че мишките и клавиатурите на компанията все още се зареждат с Lightning кабел. 

Дни преди анонса Марк Гърман от Bloomberg сподели, че очаква Apple да представи нова мишка Magic Mouse, нова клавиатура Magic Keyboard и нов тракпад Magic Trackpad, които да се зареждат през USB-C, а не през досегашния Lightning конектор. Това обаче се оказа неточна информация и Тим Кук изобщо не анонсира подобни устройства. 

Нещо повече - обявеният на събитието iMac идва в комплект със същите тези стари мишка и клавиатура, зареждащи се през Lightning порт. В кутията влиза и съответният кабел USB-C към Lightning. 

Този ход е доста странен на фона на текущия преход към USB-C в Купертино, който наскоро получи пореден тласък с анонса на смартфоните iPhone 15. При тях и четирите модела вече не използват фирмения конектор. На USB-C разчитат още лаптопите, таблетите и някои от по-дребните продукти на Apple - новото дистанционно за Apple TV, новият Apple Pencil и слушалките AirPods Pro 2. Очаква се догодина и останалите модели слушалки да преминат към USB-C. 

Xiaomi представи серията Redmi Note 13 на регионално събитие в Букурещ

Здравейте от Букурещ, Румъния, където току-що приключи регионалната премиера на най-новите смартфони от Xiaomi в серията Redmi Note 13. Компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer