НачалоНовиниМобилна зарядна станция ще спасява закъсали електромобили в България

Мобилна зарядна станция ще спасява закъсали електромобили в България

1637
Написана от  nixanbal 04 март 2021
Мобилна зарядна станция ще спасява закъсали електромобили в България

В България вече се предлага услугата мобилна зарядна станция, която ще може да спасява електромобили, останали без заряд на пътя. Решението е съвместна инициатива на Renault България и Съюза на българските автомобилисти (СБА).

Тази нова услуга дава възможност на клиентите на СБА да се възползват от допълнителен заряд в извънредна ситуация, когато такъв не им е бил достатъчен за достигане на крайната дестинация или при липса на свободна стационарна зарядна станция. Услугата ще се предлага като част от стандартния пакет Renault Пътна помощ за всички нови и съществуващи клиенти на електрически автомобили Renault.

От Renault обясняват, че мобилната зарядна станция зарежда електрически автомобил с приблизителен заряд от 7 км в рамките на 15 минути.

IMG 6880-2

Батерията на станцията се самозарежда от алтернатора на автомобила по време на път, което дава възможност за гъвкавост и бързина в предоставянето на услугата на няколко електромобила за кратък период от време. Зарядното устройство е оперативно в голям температурен диапазон (от -20°C до +50°C), което го прави изключително подходящо за сезонността на българския климат.

Пилотният автомобил, в който е инсталирана въпросната мобилна зарядна станция, е Renault KANGOO. Той се намира в София, но в бъдеще се очаква услугата да бъде разширена и с автомобили в други големи градове.

Samsung Galaxy S21, S21+ и S21 Ultra - кога излизат в България, колко струват + условия на преордер

Samsung току-що представи новите си смартфони от висок клас в серията Galaxy S21 и обяви подробности за пускането им на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer