НачалоНовиниМониторът Apple Studio Display има цели 64 GB памет и използва операционната система на iPhone

Мониторът Apple Studio Display има цели 64 GB памет и използва операционната система на iPhone

835
Написана от  dessyteneva 21 март 2022
Мониторът Apple Studio Display има цели 64 GB памет и използва операционната система на iPhone

От петък новият Studio Display на Apple официално е в продажба, а първите собственици на устройството разкриват някои интересни детайли за него. Оказва се, че мониторът предлага цели 64 GB вградена памет и работи под операционната система на iPhone.

Да, оказва се, че Apple Studio Display използва най-актуалната iOS 15.4 и идва с 64 GB вградена памет, макар че само 2 GB от нея са заети при старта на устройството, както посочва в Twitter потребителят @khaost. Възниква въпросът защо тогава му е необходим толкова сериозен капацитет?

Надали цялата тази вградена памет е с идеята към Studio Display да бъдат добавяни нови функции в бъдеще. Причината за големия брой гигабайти вероятно е свързана със стремежа на компанията да реализира икономии от количеството, пише Apple Insider. Т.е., ако трябваше мониторът да получи по-скромна вградена памет, това би наложило промени в производствените процеси на Apple и би вдигнало разходите.

А въпросните 64 GB все още се използват от някои устройства в каталога на компанията, включително iPhone SE, iPad и други. 

Apple

При анонса на Studio Display беше обявено, че той се базира на чипсета A13 Bionic, който използват например iPhone 11 и iPad 9. Благодарение на него мониторът има способна система от стерео говорители и уебкамера с функцията Center Stage, която автоматично следи човекът или хората пред екрана да са винаги в кадър. 

И понеже не всичко е само розово - появиха се оплаквания от новите собственици на устройството, че качеството на уебкамерата е на ниско ниво. Възможно е това да се дължи на софтуерен проблем, който би могъл да бъде отстранен с ъпдейт.

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer