НачалоНовиниMotorola Defy дава началото на нова серия ударо- и водоустойчиви смартфони

Motorola Defy дава началото на нова серия ударо- и водоустойчиви смартфони

2707
Написана от  nixanbal 17 юни 2021
Motorola Defy дава началото на нова серия ударо- и водоустойчиви смартфони

Преди няколко месеца стана ясно, че Motorola и Bullitt Group ще си партнират за създаването на нова серия смартфони под бранда Motorola, които ще са със суперзащитени корпуси, устойчиви на различни неблагоприятни условия. Днес първият модел от това партньорство вече е факт и се нарича Motorola Defy. 

Името всъщност не е избрано случайно, защото някои от вас вероятно си спомнят, че Motorola Defy се наричаше първият устойчив смартфон с Android въобще, който след това имаше няколко наследника и модификации. Става въпрос за устройство от 2010 г., което можем да кажем, че е нещо като прародител на новия Defy. 

Motorola Defy от 2021 г. носи познатия бранд, но всъщност се произвежда от Bullitt Group, които стоят и зад смартфоните с марката CAT. Апаратът има доста свеж и отличителен дизайн, който е с IP68 защита и покрива военните стандарти MIL-SPEC810H. Това означава, че Defy може да издържа на до 1.5 метра дълбочина за до 35 минути, устойчив е на пясък, прах, влага, мръсотия, солена мъгла, вибрации, екстремни температури, изпускания от 1.8 метра и т.н. 

moto defy

Дизайнът е специален и заради излизащата от корпуса каишка, която се очаква да намали неволните изпускания на смартфона. Тялото е достатъчно защитено и от ежедневни измивания, дори със сапун и леки дезинфектанти. 

В ролята си на стандартен смартфон Motorola Defy не блести особено и по-скоро попада в средния към нисък клас. Той предлага 6.5" HD+ дисплей с висока защита от най-новото стъкло на Corning Gorilla Glass Victus, има чипсет Snapdragon 662, 4 GB RAM и 64 GB памет + microSD слот, 48 МР основна камера + 2 МР дълбочинна + 2 МР макро, както и 8 МР селфи камера. 

motorola defy

Батерията е с капацитет 5000 mAh и се поддържа 20 W зареждане през USB C, а не е пропуснат и 3.5 мм жак за слушалки. 

Green BACK

Апаратът идва с остарелия Android 10, но има обещание за ъпдейт до Android 11, който всъщност много скоро също няма да бъде актуален, защото очакваме финалната версия на Android 12. Ъпдейтите по сигурността ще бъдат за 2 години.

Motorola DEFY

Motorola Defy ще се предлага в цвят зелен металик или в черно на цена 639 лв., като ще се продава официално и в България до няколко седмици. 

Ревю на Samsung Galaxy Watch6 Classic

Galaxy Watch6 Classic бележи завръщането на Samsung към дизайна с въртящия се безел около дисплея, след като миналата година вместо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer